Gratis verzending vanaf €20

Kompas Licht Verstandelijke Beperking

Definitie, aspecten en ondersteuning

Yvette de Beer  

ISBN 9789088506420 | 176 pagina's | Paperback | 4e druk, 2021
5% studentenkorting
bij aanschaf van minimaal twee verschillende studieboeken

Omschrijving

Meer dan de cognitieve capaciteiten, zijn het sociaal aanpassingsvermogen en de ondersteuningsbehoefte van mensen bepalend voor de mogelijkheden en beperkingen die zij ervaren in het dagelijks leven. Wanneer een combinatie van beperkingen op deze gebieden leidt tot problemen bij het functioneren, spreekt men over een licht verstandelijke beperking (LVB)

Kompas Licht Verstandelijke Beperking geeft inzicht in wat het betekent om een licht verstandelijke beperking te hebben en wat de oorzaak is van het ervaren van belemmeringen in het dagelijks functioneren. Kennis hierover vergroot de kans op succesvolle hulpverlening. Naast oog hebben voor de beperking, is het voor succesvolle hulpverlening van groot belang om aan te sluiten bij de talenten van mensen en hun krachten en mogelijkheden. Mensen met een licht verstandelijke beperking kunnen leren zich beter te handhaven in hun gezin en de maatschappij. Wanneer zij als mens in zijn geheel begrepen worden en de juiste ondersteuning krijgen, gaat dat het best.

Kompas Licht Verstandelijke Beperking is geschreven voor professionals in de gezondheidszorg, jeugd- en volwassenzorg, dienstverlening, onderwijs, justitie en voor alle anderen die het een uitdaging vinden om in hun sociale of professionele netwerk mensen met een licht verstandelijke beperking te begrijpen en succesvol te ondersteunen.
 

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: