Positieve leefstijlverandering
€ 24,90

Positieve leefstijlverandering

Wat elke professional moet weten over leefstijl en gedragsverandering

Wil Overtoom   Ingrid Steenhuis  

ISBN 9789088507489 | 0 Pagina's | Paperback | Verschenen 2017 | verschijnt najaar 2017

Omschrijving

Een positieve leefstijlverandering levert mensen veel op: gezondheid, energie en vitaliteit. De gedragsverandering die hiervoor nodig is, blijkt voor veel mensen een flinke uitdaging. Dit boek biedt alle inzichten en handvatten om een leefstijlverandering uit te lokken en mensen te ondersteunen en te begeleiden naar een gezonde(re) leefstijl.

Ingrid Steenhuis en Wil Overtoom beschrijven in het eerste deel diverse leefstijlgedragingen, om vervolgens in het tweede deel in te gaan op het veranderen van leefstijl. Hoe zorg je dat mensen zich bewust worden van hun leefstijl, hoe motiveer je ze tot een verandering en hoe dicht je de kloof tussen intenties en gedrag? Hoe verander je ingesleten gewoonten en welke rol speelt de sociale omgeving hierbij?

In het derde deel van het boek wordt ingezoomd op leefstijlverandering bij kwetsbare groepen zoals psychiatrisch patiënten, mensen/gezinnen met sociale of financiële problemen, mensen met weinig gezondheidsvaardigheden etc.

Het boek is toegankelijk geschreven en is geschikt voor professionals in zorg en welzijn (waaronder hulpverleners ggz, welzijn, zorg, in wijkteams, poh, leefstijlcoaches, diëtisten, paramedici, trainers, psychologen etc.) die meer willen weten over het veranderen van leefstijl en die hiermee praktisch aan de slag willen in hun dagelijkse praktijk.

Ingrid Steenhuis is hoogleraar Preventie aan de Vrije Universiteit. Wil Overtoom heeft jarenlange ervaring in het bedrijfsleven en meerdere verandertrajecten begeleid. Samen hebben zij de Brickhouse Academy opgericht, voor de vertaling van wetenschap over leefstijl en gedragsverandering naar de praktijk.