De start-up professional

Ondernemen als loopbaanstrategie

Harry Woldendorp  

ISBN 9789088508806 | Paperback | 1ste druk

Omschrijving

Jonge professionals hebben steeds meer moeite hun startende carrière vorm te geven. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar zo snel op, dat de arbeidsmarkt blijft veranderen. Toekomstbestendigheid hangt daarom steeds meer af van iemands persoonlijkheid en steeds minder van de beroepskeuze.
 
Dit boek beantwoordt de vraag hoe jonge professionals zich positioneren op een arbeidsmarkt waar flexibiliteit en ondernemerschap centraal staan. Omgaan met onzekerheid is de kern van het startende ondernemerschap. Belangrijk is dat jonge professionals wendbaar zijn en blijven.
De auteurs leggen uit welke loopbaanstrategie daar het beste bij past. Zij laten zien waarom het slim is de start-up methodiek toe te passen. Zodoende worden de gewenste loopbaanstappen snel duidelijk.
 
De strategie wordt ondersteund met oefeningen, loopbaanadviezen en toepassing van de start-up methodiek. In grote lijnen gaat erom jezelf te kennen, jezelf te blijven en voldoende flexibel te zijn om je plannen en doelen aan te passen.
Door je eigen persoonlijkheid als uitgangspunt te nemen, word je positie op de arbeidsmarkt duidelijk voor jezelf en voor anderen. Centraal staan: geloof in jezelf, durf, energie en inzet. Daarnaast zijn belangrijke onderdelen van deze methodiek: uit je comfortzone stappen, je marktpositie bepalen en personal branding toepassen.
 
Dit boek is een aanrader voor iedere startende professional. Het richt de aandacht op de rollen die bij iemand passen, door energiebronnen en drijfveren in kaart te brengen. Met deze methodiek kunnen jonge professionals de start van hun carrière met vertrouwen vormgeven.

Harry Woldendorp (1955) werkt dit jaar 40 jaar. Aan het begin van zijn loopbaan heeft hij in 12 jaar zes verschillende functies in loondienst bekleed. Vervolgens heeft hij in de afgelopen 28 jaar gewerkt als trainer, consultant en interimmanager, vooral in de gezondheidszorg, zowel als ondernemer als vanuit een adviesbureau. Op dit moment is hij partner bij een webplatform voor ondersteuning van zzp’ers in de zorg (www.platformvmz.nl) dat is is ingericht als startup.

Zijn zoon Thomas Woldendorp (1992) studeert commerciële economie aan de Hanze Hogeschool en is ondernemer. Met zijn bedrijf Zorgplaatsplus brengt hij studenten in contact met ouderenzorg. Ook is hij betrokken bij platformVmZ. Met dit boek hoopt hij een bijdrage te leveren aan de loopbaankeuzes van professionals van zijn eigen leeftijd.
 
Vanuit hun belangstelling voor ondernemerschap hebben de auteurs dit boek geschreven voor iedereen met een ondernemende geest. In combinatie met het boek ontwikkelen zij een online programma dat het ondernemerschap ondersteunt. Dit programma is te vinden via de website van de uitgever bij de informatie over dit boek.