Gratis verzending vanaf €20

Handboek Participatief Actieonderzoek

Samen bouwen aan een betere wereld

Madelon Eelderink  

ISBN 9789088509469 | 240 pagina's | Hardcover | 1ste druk
5% studentenkorting
bij aanschaf van minimaal twee verschillende studieboeken

Omschrijving

Kijk hier voor de gebonden herziene druk van het Handboek Participatief Actieonderzoek

Participatief Actieonderzoek (PAO) is een benadering die ons in staat stelt complexe problematiek aan te pakken met datgene wat we in overvloed hebben op aarde: mensen. Wanneer al die mensen vanuit intrinsieke motivatie bijdragen aan een betere wereld op een manier die bij hen past, kunnen we enorme sprongen vooruit maken. Met PAO onderzoeken we waar die energie in de samenleving zit en laten we mensen ontdekken hoe ze met die energie kunnen samenwerken. Zij maken hun eigen actieplannen en voeren die samen uit.

Het Handboek Participatief Actieonderzoek. Samen werken aan een betere wereld biedt praktische handvatten voor het uitvoeren van PAO, of dat nu is op het gebied van gezondheidszorg, natuurbescherming, sociale problematiek of een ander domein. Het is gebaseerd op de nieuwste inzichten en ervaringen uit de praktijk. Diverse PAO-methoden worden stap voor stap toegelicht en het is aan de lezer om er een combinatie van methoden uit te halen, die het best aansluit bij de lokale context.

Ter ondersteuning van dit boek wordt verwezen naar blogs op www.7sens.es en videolectures op het 7Senses YouTube-kanaal.

Madelon Eelderink is koploper in de toepassing van Participatief Actieonderzoek (PAO). Met haar bedrijf 7Senses streeft ze naar wereldwijde toepassing van PAO voor het versneld behalen van de Sustainable Development Goals. Met PAO faciliteert zij de ‘community-up’ co-creatie van innovaties en oplossingen die passen bij de behoeften en belangen van alle betrokkenen. 

Sinds 2013 voeren Madelon en haar team wereldwijd PAO uit op diverse onderwerpen, zoals duurzame ontwikkeling, natuurbescherming, gezondheid en gezondheidszorg, het sociale domein en de energietransitie. Daarnaast is Madelon veelgevraagd trainer, begeleider en spreker op het gebied van PAO. Momenteel voert Madelon een PhD-onderzoek uit aan de Universiteit Utrecht naar de manier waarop PAO ingezet kan worden om complexe duurzaamheidsproblematiek aan te pakken.

“For twenty years we've been struggling to find a solution and to come to an agreement. Nobody has ever accomplished this, not even the experts. Now we have done it ourselves in just 7 weeks!”  Sabaanse visser en PAO-deelnemer