Om op te eten

Bijna 70 verhalen over eten en drinken (met recepten) (geschenkboekje)

Willem de Vos  

ISBN 9789088509575 | 80 Pagina's | Paperback | 1ste druk

Omschrijving

De dinertafel is de beste plek voor een goed gesprek.
(Vroeger was de afwas daarna dat ook, maar die is door de automaat overgenomen.)

Er zijn zelfs restaurants die de naam ‘t Gesprek’ dragen. En in sommige delen van de wereld komt een deal pas tot stand, na een goede lunch of een goed diner.


Toch komt een goed gesprek aan tafel niet altijd vanzelf op gang. Een goed glas wijn kan wel de tongen los maken. Maar dat zegt nog niet dat wat er dan te horen is, ook om aan te horen is. Sommige gezelschappen maken van tevoren een gesprekslijstje of zelfs een lijstje met verboden onderwerpen.


In dit boek hoort bij ieder gerecht een verhaal. Of andersom zo u wilt. Als u een diner samenstelt uit de recepten die via een QR-code op te roepen zijn, kunt u het bijbehorende verhaal laten horen of laten voorlezen.
Verhalen doen veel met ons en maken ook de tongen los. Een goed verhaal is bijna een garantie voor een goed gesprek, zeker als er een bijpassend gerecht geserveerd wordt.
Zo bezorgt u uw gasten en uzelf een onvergetelijk diner.


Papier is niet lekker en toch is dit echt een boek om van te smullen of om op te eten.

Recensies

“Dit boek staat boordevol korte verhaaltjes over eten, drinken, ingrediënten, maaltijden en recepten: het eten en drinken is het uitgangspunt, maar de thematiek van de verhalen loopt erg uiteen. Luchtige teksten wisselen verhalen met een moraal af, maar geen verhaal is te zwaar. Dat is prettig, want zoals in de inleiding staat, zijn de verhalen ook bedoeld om tafelgesprekken op gang te brengen. Elk verhaal bevat een QR-link naar een bijpassend recept. De recepten zijn zeer afwisselend en bevatten gerechten van verschillende wereldkeukens. Bovendien zijn deze helder beschreven en makkelijk te volgen. (…) Leuk om in huis te hebben voor een gezelschapsavond, maar niet per se geschikt voor bibliotheekpubliek.”
- Uit een recensie van NBD Biblion (februari 2020)