Gratis verzending vanaf €20

Lobbyist van Zeeland

Milos Labovic  

ISBN 9789085602187 | 160 Pagina's | Paperback | 1ste druk 2022

Omschrijving

Bijna negen jaar lang was Milos Labovic lobbyist van Zeeland in Brussel. Hij begon als een totale nieuwkomer en ging weg als een van de meest bekendste lobbyisten van Brussel. Hij handelde daarbij enorm on-Zeeuws en werd tegelijkertijd meer Zeeuw dan hij ooit van plan was. Hij kende noch Brussel noch Zeeland en ging in 2017 weg als ambassadeur van beide.

In Lobbyist van Zeeland vertelt Milos Labovic over zijn kennismaking met zowel Zeeland als Brussel, zijn lobbydossiers, en spreekt hij openhartig over zijn successen en zijn falen. Door middel van humoristische persoonlijke anekdotes en zorgvuldige reconstructies krijgt de lezer unieke inzichten hoe het is om voor een kleine Provincie te vechten in de hoofdstad van Europa. Het is een stukje politieke geschiedschrijving verweven met persoonlijke indrukken en een flinke scheut humor en zelfspot.

We zien hoe hij in 2007 als onzekere, leergierige jonge lobbyist zijn opwachting maakt om zich op te werken tot in de bovenste regionen van Brussel. Noch blunders, noch persoonlijke en intieme anekdotes worden weggelaten. Zijn herinneringen laten zich lezen als een persoonlijk verhaal van een Brusselse insider, als handboek voor toekomstige lobbyisten en als een onverbloemde ode aan Zeeland en Brussel. De lezer krijgt daarmee een unieke inkijk in het leven van een lobbyist in Brussel.