Gratis verzending vanaf €20

Ondersteuning van psychisch kwetsbare mensen

In ambulante begeleiding en beschermd wonen

Jan Willem van Zuthem   Frederike Kroon   Sonja van Rooijen   Jaap van Weeghel   Charlotte Wunderink  

ISBN 9789088507113 | 320 pagina's | Paperback | 1ste druk, 2017
5% studentenkorting
bij aanschaf van minimaal twee verschillende studieboeken

Omschrijving

Door zowel ontwikkelingen in de ggz als in het sociale domein verandert de ondersteuning van psychisch kwetsbare mensen. Dit boek beschrijft de ontwikkelingen in het werkveld van ambulante begeleiding en beschermd wonen. Daarin zijn RIBW’s, geïntegreerde ggz-behandelorganisaties en instellingen voor maatschappelijke opvang actief. Hoe geven deze organisaties herstelondersteuning vorm in een tijd waarin hun doelgroepen steeds meer in elkaar schuiven?

Actuele kennis over het werkveld en de inrichting ervan wordt gecombineerd met aandacht voor innovaties en ‘vooruitgeschoven’ praktijken bij persoonlijk en maatschappelijk herstel. Zoals WRAP, IPS, begeleid leren, Triple C, Howie the Harp (opleiding tot ervaringsdeskundige), Enik recovery college, zelforganisatie van teams, buurtnetwerken en wijkgericht kwartiermaken, werken met resource groepen en de plaats van Eigenkracht conferenties. Een afzonderlijk hoofdstuk besteedt aandacht aan de plaats van E-health toepassingen.

De epiloog werpt een blik op de toekomst van ambulante begeleiding en beschermd wonen op het snijvlak van de ggz en het sociaal domein. Waar staan we over tien jaar?

Met de Jaarboekenreeks biedt Kenniscentrum Phrenos professionals (in opleiding) in de ggz en in het sociale domein door bundeling van kennis en best practices inzicht in de trends van rehabilitatie, participatie en herstel(ondersteuning) bij ernstige psychische aandoeningen in Nederland.
Dit praktijkboek staat onder redactie van Jan Willem van Zuthem (Kwintes), Frederike Kroon (RIBW K/AM), Charlotte Wunderink (Hanzehogeschool Groningen, GGZ Friesland), Sonja van Rooijen (Trimbos-instituut) en Jaap van Weeghel (Kenniscentrum Phrenos).
 

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: