Gratis verzending vanaf €20
Fantasy Therapie
€ 27,00

Fantasy Therapie

Methode om met cliënten dieper in gesprek te gaan

Karolien van der Donck  

ISBN 9789085603184 | 160 pagina's | Paperback | 1ste druk 2024 | april 2024

Omschrijving

Fantasy in boeken, series en games zijn nog altijd populair. We weten al langer dat fantasie een toevluchtsoord kan zijn voor velen. Met Fantasy Therapie wordt er relatief gemakkelijk een opening gecreëerd in de soms taaie gesprekken met cliënten over vele hulpvragen. Fantasie en fantasy kunnen worden ingezet om de diepere onbewuste lagen in het therapieproces naar voren te halen. 

Fantasy Therapie is geschikt bij uiteenlopende problemen, zoals depressie, zingeving, verslaving, trauma, angst, gevoel van leegte, autisme. De methode maakt onder andere gebruik van facetten van ACT, CGT, Analytische psychologie, Contextuele (systeem) therapie, NLP en Voice Dialogue.  

In de therapie wordt de tocht van de held gevolgd, waarmee een onbewuste laag van de cliënt vrijwel vanzelf naar boven komt -denk aan verlangens en angsten-. Vervolgens kan je de weerspiegeling hiervan op het alledaagse leven van de cliënt bespreken. Ook de schurk en de mentor hebben hun rol. De methode wordt in 6  sessies (stappen) uitgelegd en toegelicht  met casussen. Je kunt de sessies ook afzonderlijk inzetten in de therapie. 

In het boek worden concrete werkmiddelen omschreven om bijvoorbeeld met subpersoonlijkheden, archetypen (van beide downloadbare kaartenset) of krachten aan de slag te gaan. 

Dit boek richt zich in eerste instantie op hulpverleners: therapeuten, (gz)psychologen en ook coaches kunnen baat hebben bij deze manier van werken met jongeren en volwassenen.  

Karolien van der Donck, toegepast psycholoog, is zelfstandig therapeut (interactionele vormgeving) en begeleidt zowel groeps- als individule mensen in een psychiatrisch ziekenhuis.