Gratis verzending vanaf €20

Mannen die seks kopen

Renate van der Zee  

ISBN 9789088506048 | 104 pagina's | Paperback
Deze uitgave is digitaal beschikbaar
op sociaaldigitaal.nl

Omschrijving

Mannen die seks kopen. Wie zijn zij? Zijn ze met velen of vormen ze maar een bescheiden groep? Waarom doen ze het? Hoe kijken ze tegen de vrouwen aan met wie ze betaalde seks hebben? En hoe zit het met mensenhandel, voelen ze zich daar verantwoordelijk voor?

Deze en nog veel meer vragen probeert journaliste Renate van der Zee te beantwoorden in dit boekje. Zij vindt dat het hoog tijd is om het eens uitgebreid te hebben over de mannen die seks kopen.

Want als we het over het aanpakken van mensenhandel in de seksindustrie hebben, dan vinden we dat iedereen zijn best moet doen. Politie en hulpverleners moeten alerter zijn, de rechterlijke macht moet strengere vonnissen uitspreken, prostituees zelf moeten mondiger worden. Maar de grote afwezigen zijn de mannen die gebruik maken van prostituees. Terwijl zij met hun geld de seksindustrie draaiende houden.

Renate van der Zee (53) is journaliste en schrijft onder meer voor NRC-Handelsblad, Vrij Nederland en Opzij. Eerder publiceerde ze boeken over eerwraak, incest en mensenhandel. In 2013 kwam haar boek ‘De waarheid achter de Wallen’ uit, waarin ze oproept om met een nieuwe, kritische blik te kijken naar wat zich afspeelt in de seksindustrie.
 

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Sociaal Digitaal