Gratis verzending vanaf €20

Lifehacks voor vrouwen met autisme - deel 1

Handige tips voor dagelijkse problemen

Els Blijd-Hoogewys (red.)   Marleen Bezemer (red.)   Audrey Mol (red.)   Annelies Spek (red.)  

ISBN 9789085601920 | 184 pagina's | Paperback | 3e druk, 2024

Omschrijving

Dit boek is onderdeel van een tweeluik. Het behandelt verschillende aspecten van het leven van vrouwen met autisme. Beide delen zijn onafhankelijk van elkaar te lezen en omvatten een breed scala aan onderwerpen, waarover autistische vrouwen hebben aangegeven graag te willen lezen: van jong tot oud, studeren tot werken, seksualiteit tot genderidentiteit, alleenstaand tot moeder zijn, menstruatie tot menopauze, plannen tot afwassen, gezondheid tot ziekte, enzovoort.

In elk hoofdstuk staat een illustratief verhaal over een vrouw met autisme, wordt uitgelegd wat de impact van autisme is met betrekking tot dit onderwerp, en worden tips (lifehacks) geboden aan vrouwen, hun naasten en andere betrokkenen. Ook voor hulpverleners kan het een waardevol naslagwerk zijn in de begeleiding en behandeling.

Lifehacks voor vrouwen met autisme combineert op unieke wijze professionele kennis, wetenschappelijke kennis én ervaringskennis. Meer dan de helft van de auteurs heeft zelf autisme. De redactie wordt gevormd door vier bestuursleden van het Female Autism Network of The Netherlands (FANN), die allen werkzaam zijn als psycholoog in het autismeveld.

Bianca Toeps (in het voorwoord): ‘Dit boek kan je helpen met het vinden van de tips en hacks die bij jou passen. Als je weet hoe jouw autisme werkt, dan kun je daarop inspelen en zo het beste leven voor jezelf creëren.’

 

 

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: