Gratis verzending vanaf €20

Gameverslaving

Probleemgebruik herkennen, begrijpen en overwinnen

Jeroen S. Lemmens  

ISBN 9789066658059 | 160 pagina's | Paperback | 1ste druk 2006

Omschrijving

Wereldwijd spelen miljoenen mensen dagelijks computer- en videogames. Voor de meeste spelers zijn games een plezierige vrijetijdsbesteding. Sommigen besteden echter zoveel tijd aan games dat er weinig aandacht overblijft voor school, werk, familie en relaties. Ondanks de problemen die door dit excessieve gamegebruik ontstaan is het voor gamers moeilijk om hun speeltijd te minderen of te stoppen met spelen. De problemen kunnen de verleiding om te vluchten in een virtuele wereld, waar succes en beloning altijd binnen bereik zijn, alleen maar groter maken. Het spelen van games is dan een compulsieve obsessie geworden die met recht een verslaving wordt genoemd.

Dit is het eerste boek over het groeiende fenomeen van gameverslaving. Door heldere inzichten te verwerven in de oorzaken en gevolgen van excessief gamegebruik, kunnen lezers vaststellen of er sprake is van verslaving. Het erkennen van het probleem is de eerste stap naar het vinden van oplossingen. Hulp van anderen is vaak essentieel bij het bereiken hiervan. De auteur richt zich tot spelers, maar ook tot hun ouders, leerkrachten, hulpverleners en dierbaren die een beeld willen krijgen van de aard, impact en aantrekkingskracht van games. Het boek geeft inzicht, adviezen en praktische tips die kunnen helpen bij het voorkomen en overwinnen van gameverslaving.

Commentaren
'Lemmens heeft een leerzaam, makkelijk leesbaar boek geschreven.'
het Brabants Dagblad

'Het boek heeft een prettige combinatie van leesbaarheid en diepgang. Het is goed gedocumenteerd, geeft een breed beeld van games en de interactie ervan op de gamers.'
Jan Karmiggelt, ICT in onderwijs nieuws

Recensies

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: