Gratis verzending vanaf €20

​100% leven

Levenslessen van honderdplussers ​

Yvonne Witter  

ISBN 9789088508578 | 72 pagina's | Hardcover | 2e druk 2020
5% studentenkorting
bij aanschaf van minimaal twee verschillende studieboeken

Omschrijving

Meer dan twintig honderdplussers, met ieder ruim een eeuw aan levenservaring, delen in dit boek hun levenslessen: “Nooit klagen, maar doorzetten en bezig blijven”, “Mensen accepteren zoals ze zijn” en “Als je teleurstellingen meemaakt, stop ze in een zakdoek en gooi ze weg.” Met liefde en respect zijn zij geïnterviewd door Yvonne Witter en geportretteerd door Claudia Kamergorodski.

“De samenstellers van dit boek hebben een goudader van levenswijsheid aangeboord. De verhalen, die afwisselend amuseren, ontroeren en inspireren, verdienen dan ook een brede lezerskring. Iedereen die zich bezighoudt met gezondheid, preventie, leefstijl en ouder worden kan deze levenslessen ter harte nemen.”
Jan van Oudheusden, zoon van een van de geïnterviewden

“Zanger Jules de Corte vroeg het zich al af: ‘Als je overmorgen oud bent ...?’ We weten niet hoe het voor ons zal zijn, maar we krijgen een indruk van de diversiteit aan mogelijkheden in deze authentieke verhalen van honderdjarigen. Deze getuigenissen over betekenisvol oud worden geven troost en hoop zodat we blij kunnen zijn dat we steeds ouder worden.”
Joris Slaets, directeur Leyden Academy on Vitality and Ageing en hoogleraar ouderengeneeskunde RUG

“Bij KBO-PCOB staat de levenskunst, kracht en wijsheid van senioren centraal. Die vitaliteit spreekt ook uit de verhalen in deze bundel. Ieder leven is uniek, hoe oud je ook wordt. Het is prachtig hoe zij nog volop in het leven staan. Die lange levenservaring is van grote waarde, zeker ook in de beeldvorming rond ouder worden!”
Manon Vanderkaa, directeur seniorenorganisatie KBO-PCOB

"Knap werk van Yvonne Witter, ik ben er trots op dat zij werkt bij het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg. Een prachtige bundeling van indrukwekkende, waardige en ontroerende verhalen, verteld door mensen met meer dan honderd jaar levenservaring en wijsheid. Leuk en leerzaam om te lezen. Oud worden is niet altijd makkelijk en niet altijd leuk, maar deze prachtige verhalen laten zien dat het wel heel mooi kan zijn!’ 
Wouter van Soest, directeur ActiZ, organisatie van zorgondernemers

"Kwaliteit van leven krijgt terecht meer en meer aandacht in de zorg voor ouderen. En wat kwaliteit is, is voor ieder anders. Daarom is het belangrijk dat professionals en vrijwilligers met ouderen en hun naasten het gesprek aangaan over wat zij ‘goede zorg’ beschouwen. En zoals ook uit de mooie verhalen blijkt, gaat het vaak om kleine dingen. Zorgen dat je met plezier die activiteiten kunt blijven doen die voor jou belangrijk zijn. Pauline Meurs, voorzitter Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) en hoogleraar Bestuur van de Gezondheidszorg aan het instituut Beleid en Management

Als sociaal-gerontoloog richt auteur Yvonne Witter haar aandacht op de ouder wordende mens. Wonen, welzijn en zorg voor ouderen lopen als rode draad door haar carrière. Zij is adviseur bij Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg en houdt zich op dit moment bezig met thema’s als dementie, eenzaamheid, burgerinitiatieven en innovaties in wonen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Ouderen; Gerontologie; WMO