Marketing in de nieuwe economie
€ 23,90

Marketing in de nieuwe economie

Handleiding voor het creëren van échte waarde

Marco Kuijten  

ISBN 9789085601142 | 144 Pagina's | Paperback | 1ste druk | april 2021

Omschrijving

Vraag je jezelf wel eens af, wat de rol van marketing is in onze economie? Of in hoeverre economische opvattingen het werk van de marketeer beïnvloeden?

Wie in de maatschappij en politiek rondkijkt ziet namelijk iets opvallends: ideeën over de economie, die al meer dan 100 jaar oud zijn, zijn aan het veranderen. Aannames over onze economie die vaak als ‘wetten’ worden gepresenteerd, worden ter discussie gesteld.

  • ‘Kan onze economie wel onbeperkt blijven groeien?’,
  • ‘Draagt onze economie wel voldoende bij aan een groei in welzijn?’ of
  • ‘Profiteert iedereen wel voldoende van de groei in welvaart?’.

Dit zijn dé vragen die nu worden gesteld over onze economie. Maar wat betekent dat voor marketing?

In dit boek wordt de link gelegd tussen onze economische opvattingen en het werk van de marketeer. De opkomst van de nieuwe economie heeft het economisch onderwijs op hogescholen en universiteiten al beïnvloedt, nu is het tijd voor het marketing onderwijs. Marketingstudenten leren te weinig over de rol die marketing heeft in de maatschappij. Over het verschil tussen het vervullen van klantbehoeften en de belangen van de klant. Maar vergis je niet! Het is geen economisch boek, het is een boek over marketing en hun taak: het creëren van waarde. 

Marketing in de nieuwe economie is gericht op HBO studenten en de young professionals die invulling willen geven aan hun werk als marketeer in een nieuwe economie.

Marketing in de nieuwe economie is een gedurfd verhaal dat vraagtekens durft te plaatsen bij de relevantie van marketing. Maar het biedt ook houvast en geeft oplossingen over hoe het anders kan. Via praktijkvoorbeelden en een aantal eenvoudige stappen kunnen marketeers werken aan het creëren van échte waarde en zo weer relevant worden. Zowel in het bedrijfsleven als in de maatschappij.