Gratis verzending vanaf €20

Consumens

Een gelukkiger leven door minder te consumeren

Marco Kuijten  

| E-ISBN 9789461540577 | 144 pagina's | E-book | 1e druk, 2023 | € 9,90
Deze digitale uitgave is beschikbaar bij:

Omschrijving

We zien de klimaatcrisis steeds serieuzere vormen aannemen, de wereld om ons heen verandert zienderogen. Maar we zien wereldwijd ook andere crisissen zoals oorlogen, internationale spanningen, vluchtelingencrisissen, voedselcrisissen, een torenhoge inflatie en mogelijk een aanstaande wereldwijde economische crisis.

Het economisch, ecologisch en maatschappelijk systeem lijkt aan alle kanten te kraken.

Tegelijkertijd zitten veel mensen vast in de rat race die het economisch systeem ons oplegt. Het maakt ons ongelukkig, moe en zoekende naar antwoorden op de grote problemen waar we als mensheid voor staan. We zijn ons onvoldoende bewust van onze rol en onze bijdrage die ten grondslag ligt aan deze crisissen. Ligt het antwoord voor een beter leven misschien in de manier waarop wij onze levens leiden?

Aan de hand van klassieke filosofen, hedendaagse denkers, actuele ontwikkelingen en futuristische scenario’s schetst Marco Kuijten een beeld van de ontwikkeling van het consumeren. Welke rol speelt consumptie in onze levens? Kunnen we uit het systeem van oneindige groei ontsnappen? Hoe dan? En hoe gaan onze levens, onze maatschappij, er dan uitzien?

In deze zoektocht naar de rol van consumptie in onze levens zitten antwoorden over hoe het anders kan. Tezamen met deze antwoorden biedt dit boek hoop en houvast om zelf te kunnen bouwen aan een mooie toekomst. In een vlammend, prikkelend en inspirerend betoog wordt de lezer uitgedaagd over hoe we onze levens óók kunnen leiden. Over welke keuzes men kan maken en wat de mogelijke gevolgen daarvan zullen zijn.

 

Daarom moeten we de manier waarop consumptie onze levens bepaalt gaan veranderen. Niet alleen veranderen als noodzaak voor de aanstaande ecologische crisis maar ook voor de persoonlijke identiteitscrisis waar velen tegenwoordig mee kampen. We moeten écht gaan werken aan het vergroten van ons welzijn. Een goede ecologie draagt bij aan ons welbevinden, maar dat is niet het enige. We moeten ook weten wie we zijn en tevreden zijn met wie we zijn. Op zoek naar een andere manier om ons leven in te richten en te leven. Een manier waar we wel echt gelukkig van worden.
*Uit Consumens 

 

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Uitgeverij SWP