Gratis verzending vanaf €20

Jan, een levensverhaal

Over vastlopen, veerkracht en perspectieven in de zorg

Nanny Noordman  

ISBN 9789088504495 | 128 pagina's | Paperback | 1ste druk, 2013
Deze uitgave is digitaal beschikbaar
op sociaaldigitaal.nl

Omschrijving

‘Ieder van ons neemt zijn eigen verhaal mee door het leven heen. Dat verhaal zegt iets over ons. En af en toe laten wij stukjes van ons levensverhaal horen, waardoor anderen ons beter leren kennen. Jan zal zijn levensverhaal niet zelf kunnen vertellen, daarom heeft zijn moeder het opgeschreven, voor alle mensen die hem nu en in de toekomst zullen begeleiden. Zij kunnen in dit verhaal zien wie Jan was en is, en zo een completer beeld van hem krijgen.'

Jan woont in een instelling voor mensen met een beperking en heeft een zeer complexe en intensieve zorgvraag. Het leven van Jan heeft jarenlang in het teken gestaan van zeer moeilijk verstaanbaar gedrag en geheel ontoereikende zorg. In de laatste zeven jaren heeft goede zorg ertoe geleid dat de kwaliteit van zijn leven enorm is toegenomen. Het verhaal illustreert aan het leven van een persoon de essentie van goede zorg en de betekenis ervan voor de kwaliteit van leven. Het houdt de zorg een spiegel voor.

Het levensverhaal van Jan is een document dat zorgbegeleiders, beleidsmakers en mensen in opleiding duidelijk maakt wat met goede zorg bereikt kan worden. Daarvoor is naast kennis van iemands beperking ook kennis van de persoon zelf nodig, en het vermogen te kunnen kijken vanuit zijn perspectief.
 

Recensie

“Het levensverhaal van Jan is een document dat zorgbegeleiders, beleidsmakers en mensen in opleiding duidelijk maakt wat met goede zorg bereikt kan worden. (...) Het verhaal illustreert de essentie van goede zorg en de betekenis ervan voor de kwaliteit van het leven. Het houdt de zorg een spiegel voor."
- Uit een recensie van NBD Biblion.

 


 

Nieuwsbrief

Uitgeverij SWP nieuwsbrief