Gratis verzending vanaf €20

Een goed lied zingt zichzelf

Winnaar van de Willem Wilminkprijs 2019 voor het beste kinderlied!

Jeroen Schipper  

ISBN 9789088507397 | 104 pagina's | Paperback | 1ste druk, 2017

Omschrijving

De kinderliedjes van Jeroen Schipper worden steeds bekender op de basisschool, maar ook daarbuiten. Ze spreken de doelgroep aan en zijn makkelijk inzetbaar. Inmiddels publiceerde hij drie liedbundels: Rood Rood mannetje, Daar komt de Boegieman! en Swingen als een kangoeroe. Maar zijn liedjes zijn ook bekend van Sesamstraat, 123 Zing en de Kleuteruniversiteit. Zo zijn Vrij, Welles Nietes, Fruitsalade en Pepernoot taaitaai chocola op heel veel scholen populair.

In dit boek legt Jeroen uit hoe het schrijven van een kinderliedje bij hem in zijn werk gaat. Hij gaat onder andere in op rijm, metrum, liedstructuur, stijl en culturele context. Daarnaast is er in het boek aandacht voor het liedjes schrijven mét kinderen. Het is een boek vol met tips en voorbeelden. Op de bijbehorende website vind je luisterfragmenten bij alle voorbeelden uit het boek.

Een goed lied zingt zichzelf is bedoeld voor leerkrachten, liedjesschrijvers en iedereen die zelf aan de slag wil met kinderliedjes of er wat meer van wil weten.

Op de website eengoedliedzingtzichzelf.nl staan veel luistervoorbeelden.

En kijk ook eens op de persoonlijke website van Jeroen Schipper.

Recensie

“Jeroen gaat onder andere in op rijm, metrum, liedstructuur, stijl en culturele context. Daarnaast is er in het boek aandacht voor het liedjes schrijven mét kinderen. Het is een boek vol met tips en voorbeelden.”
- Uit een recensie van De Pyramide, 03 september 2018

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: