Gratis verzending vanaf €20

Sensitief communiceren in de kinderopvang

Versterk de pedagogische kwaliteit met de Gordonmethode

Saskia Henderson  

ISBN 9789088509513 | 144 pagina's | Paperback | 3e druk, 2023
5% studentenkorting
bij aanschaf van minimaal twee verschillende studieboeken

Omschrijving

Wat goede, verantwoorde kinderopvang is staat duidelijk omschreven in de wet. Maar hoe doe je dat nou precies? Hoe zorg je voor hoge pedagogische kwaliteit op de groep? De Gordonmethode geeft hier een  uniek en praktisch antwoord op. De methode helpt pedagogisch medewerkers een evenwichtige relatie met de kinderen op te bouwen. De communicatievaardigheden uit de methode geven onder andere handen en voeten aan hoe je sensitief-responsief met de kinderen om kunt  gaan, hoe je de autonomie van kinderen kunt ondersteunen en hoe je conflicten tussen kinderen kunt coachen.

In dit boek maak je kennis met de diverse communicatievaardigheden uit de Gordon®methode, zoals actief luisteren, ik-boodschappen, overschakelen en de overlegmethode. Sensitief communiceren in de kinderopvang is een geheel vernieuwde uitgave van In Balans. Toegevoegd is informatie over hoe de Gordon®vaardigheden samenhangen met de doelen en de interactievaardigheden uit de wet kinderopvang. Verder zijn de resultaten van divers wetenschappelijk onderzoek opgenomen. Ook is het boek uitgebreid met twee extra hoofdstukken. 

Het is bestemd voor pedagogisch medewerkers en managers, werkzaam in kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, voorschool, buitenschoolse opvang en gastouderbureaus.

Recensie

“In het boek wordt de lezer als het ware aan de hand genomen in de kennismaking met de Gordon-methode. In veertien korte hoofdstukken over praktische thema’s als ‘een relatie opbouwen’, ‘praten met kinderen’, ‘anders kijken naar gedrag’ worden de principes van een effectieve communicatie en oplossingsgerichte opvoedingsstijl geïntroduceerd. De kaders met de voorbeelden, tips en uitwerkingen zijn inzichtelijk en ruim voorhanden.”
- Uit een recensie van Vakblad BBMP (september 2020).  

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: