Gratis verzending vanaf €20

Het constructieve gesprek

Manfred Guhrs en Claus Nowak

ISBN 9789066653306 | 240 pagina's | Paperback | 4e druk 2017
5% studentenkorting
bij aanschaf van minimaal twee verschillende studieboeken

Omschrijving

Regelmatig komt het voor dat mensen een gesprek voeren waar zij achteraf een onbevredigd of vervelend gevoel over hebben. Vaak is het moeilijk te duiden waarom een gesprek niet goed verloopt.

Met elkaar praten op zich geeft dus geen garantie voor het hanteerbaar of oplosbaar maken van conflicten. De sleutel tot een goede communicatie en vruchtbare samenwerking ligt in de manier waarop wij met elkaar praten.

De auteurs hebben een leidraad ontwikkeld om uitwegen uit onproductieve gesprekssituaties te laten zien, een strategie voor het leiding geven aan gesprekken.

De concepten uit dit boek zijn ontleend aan de Transactionele Analyse.

Beoordeling hogeschooldocent:
"Sterk is de manier waarop de basis van de transactionele analyse wordt behandeld. Ook de gespreksleiding in groepen is voor de opleiding zeer relevant. Sterk is ook de manier waarop het boek is geschreven: heel helder, goed te begrijpen met duidelijke praktijkvoorbeelden."

Scholingsaanbod:
De Communicatie Academie verzorgt een vierdaagse opleiding over het Constructieve Gesprek op basis van deze uitgave waarin gespreksvoering met Transactionele Analyse wordt verbonden: Kijk op deze pagina voor meer informatie.

 


 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over dit onderwerp