Gratis verzending vanaf €20

Geweldig Communiceren met jongeren

Justine Mol  

ISBN 9789088501159 | 176 pagina's | Paperback | 2e druk 2011
5% studentenkorting
bij aanschaf van minimaal twee verschillende studieboeken

Omschrijving

‘We worden gewoon niet voor vol aangezien op school. De leraren zien me niet en luisteren niet. Ik loop al het hele jaar met een schetsblok en kleurpotloden rond. Het enige dat ze ervan zeggen is dat ik het weg moet stoppen. Dat ik moet opletten. Ze kijken nooit naar wat ik teken. Ze hebben nooit een vraag. Ik weet dat het nog maar vier maanden is tot het eindexamen, maar ik houd het niet meer uit. Ik kap ermee.’

Veel volwassenen willen hun communicatie met jongeren verbeteren. Dat kan een rustige wens zijn, maar ook een hopeloos verlangen, omdat ze alles geprobeerd hebben en moe en moedeloos zijn geworden. Ze hebben genoeg van de ruzies, maar weten niet hoe ze het anders aan kunnen pakken. Of misschien zijn er al geen ruzies meer en heeft iedereen zich in zijn eigen wereldje teruggetrokken.

Geweldig Communiceren met jongeren laat zien dat het mogelijk is oude patronen los te laten en echt contact te leggen met jongeren. Het boek is gebaseerd op de ideeën van Marshall Rosenberg. Het illustreert de theorie en praktijk aan de hand van het verhaal van Evelien, die alles zo zat is dat ze van huis wegloopt en school voor gezien houdt.
Justine Mol schreef Geweldig Communiceren met jongeren voor volwassenen die willen werken aan de communicatie met hun eigen kinderen of met andere jongeren in de leeftijd van dertien tot twintig jaar.

Voor de jongeren zelf schreef Justine Mol Geweldig Communiceren voor jongeren.

Ook is verschenen
image Geweldig communiceren voor jongeren

 

 

Recensie Didaktief, nummer 8 oktober 2010
 

 

 

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: