Gratis verzending vanaf €20

Luister je wel naar mij?

Gespreksvoering met kinderen tussen vier en twaalf jaar

Communiceren met kinderen en jeugdigen, deel 1

Dr. Martine F. Delfos  

ISBN 9789088505102 | 208 pagina's | Paperback | 19e druk 2020

Omschrijving

Klik hier voor de nieuwe herziene editie
Luister je wel naar mij? - 22e druk

Literatuur over gespreksvoering met kinderen bestaat nauwelijks. Spreken met kinderen is echter voor bijna iedereen een dagelijkse bezigheid en voor professionals een kernactiviteit. Desondanks is er tijdens opleidingen nauwelijks aandacht voor. Naast het voeren van vraaggesprekken met kinderen wordt in deze uitgave gespreksvoering in het algemeen beschreven en behandelt het in het bijzonder hulpverleningsgesprekken en gesprekken in de schoolsituatie.

In Luister je wel naar mij? beschrijft Martine Delfos hoe een gesprek met vierjarigen, achtjarigen of twaalfjarigen gevoerd kan worden. Moet je praten en spelen tegelijk? Welke vraagtechnieken zijn op welke leeftijd geschikt? Hoe schat ik de mentale leeftijd van een kind in? Hoe zorg je dat het kind een optimale getuige is?

Luister je wel naar mij? is een boek over gespreksvoering met kinderen tussen vier en twaalf waarin het meest recente onderzoek verwerkt is tot een model van leeftijdgewijze vormen van gespreksvoering. Het is geschikt als leerboek voor mensen die met kinderen in de basisschoolleeftijd werken, van leerkracht of politieagent tot therapeut.

Over de auteur:
Dr. Martine F. Delfos is psycholoog/therapeut en is gespecialiseerd in het werken met meervoudig getraumatiseerde kinderen en volwassenen. Zij werkt onder andere binnen de jeugdhulpverlening en verzorgt nascholing aan psychologen, orthopedagogen, artsen, maatschappelijk werkers en groepsleiders.
 

Zie ook

Kijk op de website van Martine Delfos voor een volledige overzicht van haar boeken: www.mdelfos.nl.

Op de website van Niñoboeken vind je meer kinderboeken van Martine: www.ninoboeken.nl.

Lees ook het artikel in J/M van december 2009: 7 tips voor een goed gesprek
 

Reviews

"In zeer grote eenvoud slaagt de schrijfster er in een heldere, volledige weergave te geven van wat 'gespreksvoering met kinderen' is. Vele voorbeelden ondersteunen de tekst, en verwijzingen naar literatuur en onderzoek volledigen het geheel. Maar behalve dat, treft mij vooral de wijze waarop de auteur er in slaagt respect te creëren voor het kind. Toch een noodzakelijk basishouding voor elke onderwijskracht?
Een boek dus, wat niet mag missen op de plank van elke basisschool."

- Uit recensie, verschenen in Zorg Primair, maart 2004

"Een praktisch boek dat zeer aan te raden is voor iedere professional dat met deze doelgroep te maken heeft."
- Uit een recensie van Magazine Kinderverpleegkunde, december 2016

"Het boek is helder geschreven, theorie wordt uitgelegd aan de hand van concrete voorbeelden. Het is een praktisch basisboek voor gespreksvoering. (...) Ik kan het iedereen aanraden om dit boek te lezen! Want als het goed is, praten we in het onderwijs niet alleen óver de kinderen, maar juist mét de kinderen."
- Uit een recensie van Wij-leren.nl, februari 2016

Cursussen bij dit boek

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: