Pesten

Mijn boek over durf en zelfvertrouwen

Astrid Tulleners  

ISBN 9789085605218 | 120 Pagina's | Paperback | 3e druk, 2013

Omschrijving

Wat is pesten? Hoe ontstaat het? Hoe voelt het om gepest te worden en wat kun je eraan doen? In dit boek kunnen kinderen aan de hand van gerichte vragen en opdrachten opschrijven en tekenen wat het met ze doet en hoe ze het kunnen aanpakken om er iets tegen te doen. Een stappenplan met veel praktische tips biedt een bruikbaar handvat. Voor kinderen, ouders, leerkrachten, hulpverleners.

Vanaf 10 jaar


“Dit gebruiksvriendelijke ‘hulp-‘ en werkboek voor kinderen die gepest worden, helpt hen stapsgewijs en via concrete vragen en opdrachten inzicht te krijgen in zichzelf en de situatie waarin ze zich bevinden. De bedoeling is dat het slachtoffer (opnieuw) zelfvertrouwen opbouwt, voor zichzelf leert opkomen en de eigen grenzen leert te bewaken.

Het boek is uitnodigend vormgegeven in een handig formaat, op stevig papier met overzichtelijke bladspiegel en genoeg ruimte om de vragen te beantwoorden of tekeningen te maken.

De grote troef van dit boek is dat het kinderen duidelijk maakt dat ze de situatie niet moeten ondergaan, dat ze niet machteloos moeten wachten op hulp van ‘hogerhand’, maar dat ze zelf ook iets kunnen doen aan hun probleem. Een aanrader voor kinderen, ouders, leerkrachten en hulpverleners.”

Recensie Centrum voor leesbevordering, thema pesten