Gratis verzending vanaf €20

Pesten

Mijn boek over durf en zelfvertrouwen

Astrid Tulleners  

ISBN 9789085605218 | 120 pagina's | Paperback | 4e druk 2022

Omschrijving

Wat is pesten? Hoe ontstaat het? Hoe voelt het om gepest te worden en wat kun je eraan doen? In dit boek kunnen kinderen aan de hand van gerichte vragen en opdrachten opschrijven en tekenen wat het met ze doet en hoe ze het kunnen aanpakken om er iets tegen te doen. Een stappenplan met veel praktische tips biedt een bruikbaar handvat. Voor kinderen, ouders, leerkrachten, hulpverleners.

Vanaf 10 jaar

Recensies

''De vormgeving is eenvoudig, duidelijk, met  veel verwerkingsruimte. Het bijna vierkante boek ziet er uitnodigend en gebruikersvriendelijk uit. Eenvoudige zwart-witillustraties vullen tekst en opdrachten aan. Het werkboek is te gebruiken in therapeutische situaties, maar ook als leidraad bij meer groepsgewijze aanpak van pestgedrag op o.a. school. Vrij uniek omdat het kinderen bewust leert communiceren over het vreselijke dat hun overkomt.''
- Uit een recensie van NBD Biblion, 2022

“Het boek is een specifiek en persoonlijk boek dat je kan geven aan een kind dat gepest wordt. (..) De opdrachten zijn zo opgebouwd dat je zowel dingen kan verwoorden alsook met een tekening kan uitbeelden. Er wordt zowel op het emotionele als op het cognitieve niveau van het kind gewerkt doordat gevoelens en gedachten over pesten aan bod komen. (..) Mits een goede aanpak kan het boek zeker een steunpilaar vormen voor gepeste kinderen en hen leren om hier op een constructieve en assertieve manier mee om te gaan.”
- Uit een recensie van Tijdschrift Logopedie (BE), april 2020.

"De grote troef van dit boek is dat het kinderen duidelijk maakt dat ze de situatie niet moeten ondergaan, dat ze niet machteloos moeten wachten op hulp van ‘hogerhand’, maar dat ze zelf ook iets kunnen doen aan hun probleem. Een aanrader voor kinderen, ouders, leerkrachten en hulpverleners.”
Recensie Centrum voor leesbevordering, thema pesten

“Dit gebruiksvriendelijke ‘hulp-‘ en werkboek voor kinderen die gepest worden, helpt hen stapsgewijs en via concrete vragen en opdrachten inzicht te krijgen in zichzelf en de situatie waarin ze zich bevinden. De bedoeling is dat het slachtoffer (opnieuw) zelfvertrouwen opbouwt, voor zichzelf leert opkomen en de eigen grenzen leert te bewaken."

 "Het boek is uitnodigend vormgegeven in een handig formaat, op stevig papier met overzichtelijke bladspiegel en genoeg ruimte om de vragen te beantwoorden of tekeningen te maken."

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: