Gratis verzending vanaf €20

Werkboek ADD-groep

Tirtsa Ehrlich   Jacqueline Hilbers  

ISBN 9789088503955 | 64 pagina's | Paperback | 1ste druk, 2012

Omschrijving

Dit werkboek hoort bij de training ADD-psycho-educatie voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Door te werken aan de opdrachten uit dit vrolijk uitgevoerde werkboek krijgen kinderen meer kennis over hun eigen ADD, kunnen zij hun ervaringen delen met andere kinderen en oefenen ze met positief denken. Bij de training hoort het verhalende kinderboek ADDaisy voor meisjes en ADDavid voor jongens. Deelnemers aan de groep horen dit boek aan te schaffen en mee te nemen naar elke bijeenkomst.

De training bestaat uit vijf bijeenkomsten van elke 1,5 uur voor maximaal 7 kinderen, van 8 tot 12 jaar en wordt gegeven door twee trainers.

ADD Lied

Bij de kinderboeken is een speciaal ADD Lied gemaakt dat te beluisteren (en mee te zingen) is via YouTubeSpotify, Deezer, iTunes & Apple Music.


Reviews

"Voor wie deze rijk geïllustreerde uitgaven nog niet kent: het betreft drie helder beschreven verhalen over Daisy, David en Ferry, die uitleggen wat ADD of ADHD in het dagelijks leven voor hen betekent. De boekjes hebben een positieve insteek en zijn bedoeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd. (...) De werkboeken zijn geschreven vanuit de metafoor dat ADHD'ers net Ferrari's zijn; ze gaan altijd snel, waardoor ze soms uit de bocht vliegen. ADD'ers zijn dan de Ferrari's met een dieselmotor; ze komen iets langzamer op gang, maar kunnen uiteindelijk net zo hard. De tips die de kinderen in de groep krijgen, worden vergeleken met een TomTom en het huiswerk heet montage/TomTomwerk."
- Uit een recensie van Kind en Adolescent Praktijk 1 (2013): Werkboek ADHD-groep

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: