Gratis verzending vanaf €20

Therapeutenhandleiding ADHD

ADHD Psycho-educatiegroep (9-12 jaar)

Tirtsa Ehrlich   Jacqueline Hilbers  

ISBN 9789085602651 | 80 pagina's | Paperback | 3e herziene druk, 2023

Omschrijving

Therapeuten werkzaam in een instelling of eigen praktijk binnen de kinder- en jeugd psychiatrie kunnen met dit draaiboek een groepstraining opzetten voor kinderen met ADHD van het gecombineerde type en/of het overwegend hyperactief/impulsieve type aangeduid als ADHD. Bij de training hoort het Werkboek ADHD-groep en het verhalende kinderboek Zo snel als een... Deelnemers aan de groep horen deze boeken aan te schaffen en mee te nemen naar elke bijeenkomst.

In het draaiboek voor de groepstraining is iedere stap uitvoerig en volledig beschreven en bevat voorbeelden van ouderbrieven en uitleg, vragenlijsten, diploma, diverse kaartjes en posters die te downloaden zijn voor gebruik in de groep.

De training bestaat uit vijf bijeenkomsten van elke 1,5 uur voor maximaal 6 kinderen, van 9 tot 12 jaar en wordt gegeven door twee hulpverleners/trainers.
Doel van de bijeenkomsten is de kennis over ADHD van de kinderen te vergroten (psycho-educatie). Een ander belangrijk aspect is het kunnen delen van hun ervaringen met andere kinderen. Er wordt geoefend met positief denken en gewerkt met zowel een individueel als groepsbeloningssysteem.

Update 

Naar aanleiding van een discussie over ADHD heeft auteur Tirtsa Ehrlich een nieuw voorwoord geschreven voor deze 3e herziene druk van Therapeutenhandleiding ADHD. Daarnaast zijn er twee hele pagina's vervangen uit het Werkboek ADHD-groep in de 4e druk. 

Heeft u een eerdere druk van Therapeutenhandleiding ADHD en/of Werkboek ADHD-groep in huis? Dan kunt u hieronder het nieuwe voorwoord en de aangepaste pagina’s (33 en 34) downloaden, zodat uw cliënten de meest up-to-date informatie tot zich kunnen nemen.

ADD Lied

Er is een speciaal ADD Lied te beluisteren (en mee te zingen) via YouTubeSpotify, Deezer, iTunes & Apple Music

Tekst, muziek, zang: Hannah Borst. Arrangement, muziekproductie, opnames: Michiel Mensingh.

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen:


Gerelateerde video