Gratis verzending vanaf €20

Bloedirritant!

De onzichtbare strijd van vrouwen met ADHD

Jacqueline van de Sande   Sandra Kooij  

ISBN 9789085603054 | 240 pagina's | Paperback | 1ste druk 2024 | verschijnt medio Mei 2024

Omschrijving

Bloedirritant! beschrijft hoe ADHD bij vrouwen eruitziet, met welke thema’s zij worstelen en hoe onzichtbaar hun strijd kan zijn. Het boek is bedoeld voor alle volwassen vrouwen met ADHD, met en zonder de H, of die zichzelf in ADHD of ADD herkennen.

Dit boek staat vol met praktische informatie en tips voor elke levensfase. Van studeren met ADHD, je rijbewijs halen, relaties, intimiteit, op jezelf gaan wonen tot ADHD en werk, zwangerschap, moeder zijn, medicatie, menstruatie, de overgang, gezondheid en nog veel meer.

De waargebeurde anekdotes uit het leven van Jacqueline van de Sande: soms hilarisch, soms aangrijpend, aangevuld met ervaringen van andere vrouwen, maken dit boek levendig en herkenbaar.

Met de nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van ADHD bij vrouwen, zoals hormonale stemmingswisselingen gedurende de levensloop, en recente onderzoeken van het Hoofd Hart Hormonen (H3-)netwerk, beschreven door ADHD-expert Sandra Kooij, is dit boek compleet.

Jacqueline van de Sande is maatschappelijk werker en werkt ruim 25 jaar in de jeugdhulpverlening. Ze is ervaringsdeskundige en auteur van de driedelige boekenserie Druk en dromerig, ADHD bij meisjes; voor ouders, leerkrachten en meisjes zelf. Jacqueline is eigenaar van ADHD Praktijk van de Sande en coacht tieners en jongvolwassenen met ADHD, en hun ouders. Zij verzorgt ook trainingen voor professionals.

Sandra Kooij is psychiater en hoofd van het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen en ouderen bij PsyQ in Den Haag. Ze is bijzonder hoogleraar ADHD bij volwassenen aan Amsterdam UMC/VUmc. Sandra Kooij richtte The DIVA Foundation en The European Network Adult ADHD op, en recent met psychiater Dora Wynchank The ADHD Powerbank. Ze is medeoprichter van het Hoofd Hart Hormonen (H3-)netwerk, samen met Janneke Wittekoek, cardioloog, en Dorenda van Dijken, gynaecoloog.