Ruzie in de relatie

Friedrich Glasl   Lianne van Lith   Jocelyn Weimar  

ISBN 9789088506796 | Paperback | mei 2021

Omschrijving

In relationele ruzies balanceren partners op de dunne scheidslijn tussen liefde en haat. Dit boek gaat over die ruzies. Wat is ruzie eigenlijk? Waarom maken we ruzie met degene die we liefhebben? Heeft ruzie in de relatie een functie? Kun je goed ruzie maken?

Tegenwoordig vormt liefde het fundament van een partnerrelatie. We hopen deze liefde voor altijd te koesteren. Toch blijkt dat veel liefdesrelaties worden verbroken: ruzies zorgen voor trouble in paradise. Dat is jammer, want juist door de wederzijdse verwijten wordt duidelijk wat om aandacht vraagt binnen de relatie. Immers, achter elk verwijt schuilt een wens.

Friedrich Glasl, Lianne van Lith en Jocelyn Weimar bespreken de verschillende patronen en gradaties die kenmerkend zijn voor ruzies in de relatie. Ze baseren zich hierbij op de theorie over conflictescalatie van Friedrich Glasl. Daarnaast bespreken ze in dit boek liefde en relaties in het algemeen, en geven ze een kort overzicht van de geschiedenis van relaties en de rol van het huwelijk.

Op welke manier kun je ervoor zorgen dat je de kracht van ruzies in het voordeel van jullie relatie laat werken? Want wie wil er nu niet een liefdevolle relatie waarbinnen je jezelf kunt zijn? Ruzies ontstaan door meningsverschillen. Hoe kun je daar constructief mee omgaan? Hoe kun je investeren in een goed potje ruziemaken, zodat jullie relatie weer liefdevol wordt?

In dit boek wisselen theorie en alledaagse, sprekende voorbeelden elkaar af. Dit maakt het voor iedereen, of je nu in een relatie zit of er beroepshalve mee te maken hebt, interessant om te lezen.