Lianne van Lith


Lianne van Lith is partner in Medling, auteur en MfN register (familie)mediator van het eerste uur. Daarnaast is zij werkzaam als bijzondere curator in Jeugdzaken en binnen Medling academy als ontwikkelaar/opleider op het gebied van conflictmanagement, mediation en communicatie.

Lianne startte, na jarenlange ervaring in de reguliere hulpverlening en bij justitie in 2000 een onafhankelijke mediationpraktijk onder haar eigen naam. Deze praktijk is uitgegroeid tot een praktijk met een geheel eigen stijl, waarin maatwerk en respect centraal staan.

Lianne is co-auteur van het helpboek voor kinderen (6-12 jaar) met gescheiden ouders: Bang, Boos, Blij. Ook heeft zij het boek: En de kinderen scheiden mee... Het Zandkastelenprogramma, naar de Nederlandse situatie bewerkt.

Zij is tevens rechtbankmediator met een accreditatie bij de Raad voor Rechtsbijstand, co-auteur van het boek Ouders uit elkaar, heb ik dat! geschreven voor jongeren met gescheiden ouders, en instituutsassessor bij Intop.

Als partner is Lianne verbonden aan Medling (www.medling.nl) Door middel van publicaties, opleiding en training ondersteunt en leidt zij professionals op die zich verder willen ontwikkelen in conflictmanagement. Haar motto is: conflicten horen bij het leven, oplossingen ook!

Het meest recente boek van Lianne is De ScheidingsNavigator en schreef zij samen met Jocelyn Weimar.

Publicaties

DEES Kindprogramma Werkbladen (2018)

Prijs per set van 25 exemplaren

Bang Boos Blij (2018)

Een helpboek voor als je ouders zijn gescheiden

En de kinderen scheiden mee (2017)

Het Zandkastelenprogramma

De Conflictloods (2016)

Een praktische gids voor omgaan met conflicten op de werkvloer

De ScheidingsNavigator (2015)

De weg door scheidingsprocessen
Lianne van Lith