Gratis verzending vanaf €20

Lianne van Lith


Lianne van Lith is MfN Registermediator/Familiemediator van het eerste uur. Sinds 2000 heeft Lianne als opleider diverse (mediation/ conflictmanagement) opleidingen ontwikkeld en hebben honderden mensen naar grote tevredenheid een korte workshop of meerdaagse opleiding ontwikkeld en/of gegeven door Lianne gevolgd. Om met haar voeten in de klei te blijven staan, onderhoudt Lianne (sinds 2000) haar eigen mediationpraktijk in Alkmaar, waar zij ook met enige regelmaat wordt benoemd als Bijzondere curator in Jeugdzaken. Sinds 2019 is zij als mede-eigenaar verbonden aan de multi disciplinaire praktijk voor jeugd en volwassenen Samen in Spel. Vanuit deze praktijk biedt Lianne o.a. de door haar ontwikkelde methode voor ouders en kinderen in vechtscheidingssituaties DEES aan. 

Naast trainen en mediaten is schrijven een passie van Lianne. Zo schreef zij o.a. voor SWP Bang, boos, blij, een helpboek voor kinderen met gescheiden ouders, herschreef zij naar het Nederlands En de kinderen scheiden mee, Het Zandkastelenprogramma en het boek De ScheidingsNavigator. Het boek voor jongeren met gescheiden ouders “Ouders uit elkaar, heb ik dat!” staat tevens op haar naam. De meest actuele titel is het boek De Conflictloods en de daarbij behorende opleiding. Zij schrijft momenteel samen met J. Weimar en prof. dr. dr. F. Glasl momenteel ook aan een boek over conflictescalatie in liefdesrelaties met als titel Ruzie in de relatie.

Vanuit haar praktijk is Lianne vanaf de start werkzaam als rechtbankmediator. Voor Intop werkt zij als Instituutsassessor, ten behoeve van de beoordeling van de assessments van aspirant MfN registermediators, al dan niet opgeleid binnen Medling academy.

Publicaties

Bang Boos Blij (2023)

Een helpboek voor als je ouders zijn gescheiden

Partners door dik en dun (2020)

Het groeiboekje voor ouders als partners

DEES Kindprogramma Werkbladen (2018)

Prijs per set van 25 exemplaren

En de kinderen scheiden mee (2017)

Het Zandkastelenprogramma

De Conflictloods (2016)

Een praktische gids voor omgaan met conflicten op de werkvloer

De ScheidingsNavigator (2015)

De weg door scheidingsprocessen
Lianne van Lith