Wat kun je doen als je te snel boos bent

een help-oefenboek voor kinderen

Dawn Huebner  

ISBN 9789085605553 | 96 Pagina's | Paperback | 11e druk, 2019

Omschrijving

Kinderen hebben de neiging om boosheid te ervaren als iets wat hun overkomt. Ze vinden het niet leuk wat iemand zegt of doet en – BAM! – ze worden boos. Wat kun je doen als je te snel boos bent helpt kinderen deze passieve reactie op boosheid te veranderen. Het leert hun een nieuwe manier om over boosheid na te denken, en geeft hun gereedschappen die ze kunnen gebruiken om minder fel te reageren als er iets fout gaat.
Duidelijke stap-voor-stap instructies en opdrachten om te tekenen en te schrijven helpen kinderen zich nieuwe vaardigheden aan te leren die samenhangen met het verminderen van hun probleem.

Wat kun je doen als je te snel boos bent verschijnt in een serie help-oefenboeken voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

De auteur, Dawn Huebner, Ph.D., is klinisch psycholoog in Exeter, New Hampshire. Ze heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van kinderen en hun ouders.

Doelgroep: ouders en kinderen met overzichtelijke problemen; therapeuten; kindercounselors en iedereen die professioneel met kinderen werkt.

In dezelfde serie zijn de volgende help-oefenboeken verschenen:
Wat kun je doen als je te veel piekert
Wat kun je doen als je niet durft te gaan slapen
Wat kun je doen als je gedachten vastlopen
Wat kun je doen als je te vaak moppert
Wat kun je doen als je gewoontes wilt afleren