Gratis verzending vanaf €20

Meer dan woorden (hardcover)

Handboek voor ouders van kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum of moeilijkheden in de sociale communicatie om interactie en taalvaardigheid te ontwikkelen

Fern Sussman  

ISBN 9789085603160 | 432 pagina's | Hardcover | 2e druk, 2023

Omschrijving

Deze hardcover-uitvoering vervangt de eerste druk, paperback-versie (ISBN 9789088506086)

Vertaling: Nathalie Vermeulen m.m.v. Annemarieke Melman en Mieke Wilterdink

Dit handboek biedt praktische, op onderzoek gebaseerde strategieën om communicatieve en sociale vaardigheden te bevorderen van jonge kinderen met autismespectrumstoornissen of problemen met sociale vaardigheden. De wetenschappelijke onderzoeksresultaten zijn vertaald naar een gebruiksvriendelijke aanpak die ouders in staat stelt om met alledaagse gesprekken en activiteiten hun kind te betrekken bij sociale interactie en communicatie.

Ieder hoofdstuk bevat aanwijzingen om de strategieën toe te passen voor kinderen die nog niet praten en voor kinderen die al woorden of korte zinnen gebruiken.

Hét standaardwerk voor ouders met kinderen met ASS en voor professionals die ouders en kinderen ondersteunen.

Met behulp van dit handboek leren ouders om de interactie met hun kind te verbeteren, algemeen geaccepteerde manieren van communiceren te bevorderen, sociale aansluiting aan te moedigen en het taalbegrip van hun kind te verbeteren.

Op de hoogte blijven van nieuwe logopedie titels? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

Dit boek is een titel van www.hanen.org

“Meer dan woorden” is een handboek dat vooral gericht is naar ouders, therapeuten, leerkrachten… van jonge kinderen met autisme en kinderen die moeilijkheden vertonen in de sociale communicatie. 
Aan de hand van de informatie en de verstrekte adviezen in het boek, leren de ouders hoe ze de interactie met hun kind kunnen verbeteren, hoe ze hun kind kunnen helpen met communiceren, en hoe ze hun eigen communicatie en gedrag kunnen aanpassen zodat hun kind extra leerkansen krijgt. 

“Meer dan woorden” is een dik, maar heel vlot leesbaar boek met een duidelijke structuur en lay-out. De aangereikte adviezen sluiten nauw aan bij die uit de “Hanen-oudercursus” en zijn wetenschappelijk gefundeerd. Talrijke tekeningen verduidelijken de “theorie”.  Dit boek is zeker “Meer dan een aanrader”! 
- Nieuwsbrief St@rtsein (september 2018)

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Autisme