Gratis verzending vanaf €20

Pedagogisch actief! KDV

Pedagogische acties en activiteiten voor het kinderdagverblijf

Cor Schuurman  

ISBN 9789088503917 | 128 pagina's | WireO | 1e druk 2013

Omschrijving

In Pedagogisch Actief staan voor de belangrijke momenten tijdens een dag op het kinderdagverblijf concrete pedagogische acties beschreven. Elke kinderopvangorganisatie heeft een pedagogisch beleid waarin de pedagogische visies en uitgangspunten zijn beschreven. In Pedagogisch actief is te lezen hoe een beleid concreet wordt: wat doe je, en hoe doe je het? Ook zijn er beschrijvingen van activiteiten opgenomen die passen bij de belangrijkste competenties die kinderen ontwikkelen tijdens hun verblijf.

Met deze kwaliteitsbevorderende methode wordt bereikt dat alle pedagogisch medewerkers de kinderen en hun ouders op dezelfde manier benaderen. Pedagogisch actief gaat in deze uitgave uit van senior pedagogisch medewerkers die de pedagogisch medewerkers op locatie ondersteunen. Dat maakt dit werkboek in de eerste plaats interessant voor de (senior) pedagogisch medewerkers en hun locatiemanagers en het geeft tegelijkertijd pedagogisch medewerkers in opleiding een concreet beeld van de werkzaamheden op het kinderdagverblijf.

Dit werkboek is onderdeel van de methode 'Pedagogisch Actief'. In deze methode staan de onderdelen beschreven, die bijdragen aan het versterken van het pedagogisch klimaat en hoe je dit kunt implementeren.
Naast de boeken is er een ondersteunende website: Pedagogisch Actief met verdiepingsinformatie. Daar staan formulieren, checklisten, tips en ander advies om aan de slag te gaan met de methode.

Recensies:

Management Kinderopvang - nr 11, oktober 2013

In dezelfde serie is ook verschenen:
image
Pedagogisch actief! BSO
Pedagogische acties en activiteiten voor de BSO

image
Handleiding Pedagogisch actief!
Naar een sterker pedagogisch klimaat
image
Pedagogisch actief! KDV
Pedagogische acties en activiteiten voor de KDV (Voordeelbundel van 25)