Liefde voor letters en lezen

Handboek stimulering geletterdheid - 0 tot 7 jaar

Hetty van den Berg   Irma Land   Iris Meijsing  

ISBN 9789088500008 | 372 Pagina's | Hardcover | 1ste druk, 2019

Omschrijving

In Liefde voor letters en lezen staat de doelgerichte stimulering van geletterdheid bij kinderen tussen 0 en 7 jaar centraal. Het beoogt als inspiratiebron een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van geletterdheid en daarmee de kans op laaggeletterdheid wezenlijk te verkleinen.

Liefde voor letters en lezen is een absolute aanrader voor iedereen die betrokken is bij de ontwikkeling van kinderen tussen 0 en 7 jaar.

Momenteel telt Nederland 2,5 miljoen laaggeletterden en 1 miljoen digibeten. Zij functioneren niet goed binnen onze huidige samenleving. Nog steeds loopt ten minste een op de tien kinderen en jongeren het risico als laaggeletterde de maatschappij te betreden. Stimuleer je geletterdheid echter vanaf de babytijd als 21e-eeuwse vaardigheid, dan geef je het kind alle mogelijke kansen op het pad naar maatschappelijk functionele geletterdheid. Dit handboek en de bijbehorende website bieden daar talloze doelgerichte activiteiten voor, ook binnen onderzoekend en ontwerpend leren.

Het is echt een bijzonder mooi en uitgebreid boek. (...) En wat fijn dat je ook [op de website] meerdere malen verwijst naar materiaal op Gynzy. Maar vooral ook de andere linkjes zijn erg handig en waardevol. Dit is een geweldig bron voor inspiratie! Ik vind het echt fantastisch.
Wouter van den Borne, gynzy.com

 

 

Klik hier voor uitgebreide website met extra materiaal