Lifehacks voor meiden met autisme
€ 32,00

Lifehacks voor meiden met autisme

Handige tips voor dagelijkse problemen

Els Blijd-Hoogewys   Marleen Bezemer   Audrey Mol  

ISBN 9789088509797 | 224 Pagina's | Paperback | 1ste druk | najaar 2020

Omschrijving

Lifehacks voor meiden met autisme is een eigentijds en vlot geschreven boek voor meisjes en meiden met autisme. Het geeft informatie, tips en soms eenvoudige oefeningen voor allerlei thema’s waar deze meisjes in hun dagelijks leven tegenaan kunnen lopen: samenwerken, huiswerk maken, roddelen, keuzestress, overprikkeling en ingewikkelde gevoelens. Ook andere (meisjes)thema’s komen aan bod, zoals puberteit, kleding, make-up, verliefdheid en seksualiteit.

In de periode van 8 tot 18 jaar kan het leven behoorlijk ingewikkeld zijn. Als meisje met autisme kun je je handen vol hebben aan alle uitdagingen van het dagelijks leven. Dit boek bestaat uit ruim veertig korte hoofdstukken over afgebakende onderwerpen. Steeds beginnend met verhalen van een basisschoolmeisje en een middelbare schoolmeisje met autisme. Daarna volgen informatie en weetjes; worden er tips gegeven voor de meisjes zelf, maar ook voor hun vriendinnen, ouders en leerkrachten. De zogenaamde ‘lifehacks’ die het leven wat makkelijker maken.

Ook hulpverleners kunnen dit boek goed gebruiken om meisjes inzicht en handvatten te geven hoe om te gaan met hun autisme in specifieke situaties. En het helpt bestaande opvattingen over autisme bij meisjes te verhelderen en waar nodig te nuanceren.

De auteurs van dit boek zijn ervaringsdeskundigen met autisme en/of behandelaren van meisjes met autisme. De redactie wordt gevormd door drie bestuursleden van het Female Autism Network of The Netherlands (FANN), allen werkzaam als psycholoog in het autismeveld.

 

.