Gratis verzending vanaf €20

Praten doe je met zijn tweeën

Een praktische handleiding voor ouders van kinderen met een vertraagde taalontwikkeling

Elaine Weitzman  

ISBN 9789088509568 | 188 pagina's | Paperback | 10e druk, 2022

Omschrijving

Deze herziene uitgave van het klassieke boek van het Hanen Centre is een ‘must’ voor ouders, logopedisten, taal-spraakpathologen en andere deskundigen die werken met of zorgen voor jonge kinderen met een vertraagde taalontwikkeling.

Praten doe je met z’n tweeën, dat gebruikt wordt door duizenden ouders en deskundigen over de hele wereld, geeft diepgaande informatie over hoe ouders hun kind tijdens dagelijkse activiteiten en interacties kunnen helpen bij het verbeteren van zijn communicatie- en taalvaardigheden. Dit prachtig geïllustreerde boek is van onschatbare waarde voor ouders van kinderen die nog in de vroegste fase van hun communicatieve ontwikkeling zitten tot kinderen die al in korte zinnetjes praten. Deze uitgave wordt ondersteund door recent onderzoek op het gebied van vroege interventie bij taalontwikkeling en bevat praktische aanwijzingen die gemakkelijk in het dagelijkse gezinsleven kunnen worden toegepast.

Praten doe je met z’n tweeën laat ouders zien hoe je met je kind plezier kunt hebben, terwijl je tegelijkertijd bezig bent met het vergroten van zijn zelfvertrouwen en motivatie om te communiceren. Het geeft ouders ook concrete aanwijzingen om hun eigen manier van praten aan te passen, zodat wat ze zeggen past bij de interesses en communicatievaardigheden van hun kind. Dit boek bevat zowel eenvoudig te gebruiken checklists die ouders helpen de huidige fase van communicatie van hun kind vast te stellen als richtlijnen voor het kiezen van de daarbij passende communicatiedoelen.

Bij het lezen van dit boek zullen ouders en deskundigen op elke bladzijde de grote kennis van het Hanen Centre op het gebied van vroege taalontwikkeling en praktische ouderbegeleiding aantreffen.

“Het Hanen Centre heeft – alweer – geweldig werk geleverd met het toegankelijk maken van de informatie in
deze nieuwste uitgave van Praten doe je met z’n tweeën voor gezinnen en deskundigen. De lezers kunnen
erop vertrouwen dat de interventiestrategieën zijn gebaseerd op jarenlang onderzoek dat hun bruikbaarheid voor het verbeteren van communicatievaardigheden van kinderen met vertraagde taalontwikkeling
ondersteunt."

Cynthia Cress, Ph.D.,CCC-SLP
Associate Professor of Communication Disorders
University of Nebraska-Lincoln

Elaine Weitzman is taal-spraakpatholoog en directeur van het Hanen Centre, een Canadese organisatie
zonder winstoogmerk die wereldwijd bekendstaat om haar vernieuwende, op het gezin gerichte cursussen
voor vroege taalinterventie. Mevrouw Weitzman is medeauteur van zes Hanen praktijkboeken voor ouders,
opvoeders en andere deskundigen waarin ze kunnen lezen hoe ze de vroege taal-, lees- en schrijfontwikkeling
van hun kind kunnen bevorderen. Ze is medeonderzoeker in een groot aantal studies naar het effect
van Hanenprogramma’s, waarvan de uitkomsten breed gepubliceerd zijn.

*Het extra materiaal is niet beschikbaar.

 

Recensie

''Het is een prettig leesbaar en een praktisch inspirerend boek zonder vakjargon. De negen hoofdstukken in het boek hebben een heldere opbouw en sluiten goed op elkaar aan. Zo is het prettig dat ieder hoofdstuk begint met een korte terugblik op eerdere hoofdstukken. Elk hoofdstuk bevat tips en oefeningen en de pagina’s zijn rijk geïllustreerd. Op inzichtelijke wijze leren ouders eenvoudige, maar effectieve strategieën om hun kind zo goed mogelijk te leren praten.
Het boek biedt vele ideeën hoe ouders dagelijkse situaties zoals aankleden, je kind naar bed brengen, eten en spelen als uitgangspunt kunnen gebruiken om de strategieën toe te passen en daarmee de communicatie met hun kind te optimaliseren.''

- Uit een recensie van Kinder- & Jeugdpsychotherapie, jaargang 50, nummer 3, 2023 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over dit onderwerp