Gratis verzending vanaf €20

Sozio special LVB 2017

Sozio nummer 4 - 2017

| Paperback | 2017 | nummer 4
Deze digitale uitgave is beschikbaar bij:

Omschrijving

Waarom zijn mensen met een LVB zo aantrekkelijk voor criminelen om voor hun karretje te spannen? Hoe sluit je als professional aan bij het niveau van de doelgroep? Welke nieuwe behandelvisie gebruiken justitiële jeugdinrichtingen bij LVB'ers? Hoe vind je als LVB'ers aansluiting bij de badmintonclub?

Onder de bezielende leiding van redacteur Huub Wiltschut stelde Sozio – vakblad voor professionals in het sociale domein – een themanummer samen over mensen met een lichte verstandelijke beperking. Niet belerend, wel boeiend. En niet alleen over LVB'ers, maar ook samen met LVB'ers.

Koen Kuijper, ambulant woonbegeleider, vertelt hoe hij Marijke begeleidt, die prima kan vertellen hoe iets moet gebeuren en denkt dat ze dat allemaal beheerst, maar haar LVB weerhoudt haar ervan de benodigde tussenstappen te zetten. Joke Bouma, coördinerend woonbegeleidster, vertelt hoe en waarom ze mensen met een LVB een mooiere plek in de maatschappij wil geven. Annemieke (45), Willemijn van Houdt (31) en Willemijn Noordhof (22) vertellen hoe het is om te leven met een verstandelijke beperking: 'Ik balanceer tussen overschatten en onderschatten'.

Sozio presenteert een extra dik themanummer (56 pagina's!) over de valkuilen van leven met een verstandelijke beperking, maar ook over de leuke dingen en de lol. 

Deze editie is niet langer in druk beschikbaar. U kunt deze wel digitaal lezen via sociaaldigitaal.nl

 

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Verstandelijke beperking