Gratis verzending vanaf €20

Sportieve recreatie

een handreiking voor sportief beleid

Dr. Albert Buisman   Nanda van der Wiel  

ISBN 9789088500961 | 192 pagina's | Paperback | 1ste druk, 2010 | Full-colour uitgave
Deze uitgave is digitaal beschikbaar
op pedagogiekdigitaal.nl

Omschrijving

Sport en sportieve recreatie, heerlijk om te doen en om intens van te genieten.

Dat kan op verschillende manieren. Sportieve recreatie wordt door de auteurs omschreven als actief en ongedwongen bewegen, gericht op plezier en voldoening van het bewegen zelf. Dat kan individueel of in groepsverband, met of zonder competitie, met veel inspanning of juist meer relaxed. In de sportieve recreatie zijn de sporters minder gebonden aan regels en groepsverplichtingen of aan een vaste tijd of locatie, dan in de georganiseerde wedstrijdsport.  

Deze uitgave is een zoektocht naar verschijningsvormen van sportieve recreatie, zowel in de beleving van de sporter als in de voorwaarden die geschapen moeten worden om dat sportief bewegen voor alle leeftijdsgroepen mogelijk te maken. Die zoektocht loopt als een rode draad door het hele boek.  

Op de markt van sportief bewegen is een verandering gaande van het sportief aanbod van de sportorganisaties naar de vraag en de persoonlijke betekenisverlening van de sporter. Bij deze ontwikkeling sluit Sportieve recreatie aan en het past daarmee ook in het beleid om van Nederland een echt sportland te maken. Het is toegankelijk geschreven, doorspekt met ervaringsverhalen, citaten en suggesties voor het praktisch handelen en is een welkome ondersteuning voor beleidsmakers bij gemeenten, provincies, sportorganisaties, maar ook voor opleiders aan de ALO's en de ROC's afdeling Sport en Bewegen. Daarnaast is het ook uitdrukkelijk bedoeld voor bestuurders van sportclubs en vertegenwoordigers van politieke partijen.

De auteurs, Albert Buisman (was hoofddocent sportpedagogiek Universiteit Utrecht) en Nanda van der Wiel (adviseur sociaal, gemeente Amsterdam) hebben met hun inventarisatie van sportbeleving die doorspekt is met is vele smakelijke citaten en ervaringsverhalen een toegankelijk en prettig leesbaar overzicht gegeven dat beleidmakers tot steun kan zijn.

Recensie NBD Biblion


| Meer