Gratis verzending vanaf €20

De start-up professional

Ondernemen als loopbaanstrategie

Harry Woldendorp   Thomas Woldendorp  

ISBN 9789088508806 | E-ISBN 9789088509117 | 128 pagina's | Paperback | 1ste druk, 2019
5% studentenkorting
bij aanschaf van minimaal twee verschillende studieboeken
E-book:
Amazon Kobo

Omschrijving

Jonge professionals hebben steeds meer moeite hun startende carrière vorm te geven. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar zo snel op, dat de arbeidsmarkt blijvend verandert. Toekomstbestendigheid hangt daardoor steeds meer af van iemands persoonlijkheid en steeds minder van de beroepskeuze. Hoe kunnen jonge professionals zich positioneren op een arbeidsmarkt waar flexibiliteit en ondernemerschap centraal staan?

Volgens de start-up-methodiek is het belangrijk dat jonge professionals wendbaar zijn en blijven. Het is belangrijk om jezelf te kennen, jezelf te blijven en voldoende flexibel te zijn om je plannen en doelen aan te passen. Door je eigen persoonlijkheid als uitgangspunt te nemen, wordt jouw positie op de arbeidsmarkt duidelijk voor jezelf en voor anderen. Geloof in jezelf, durf, energie en inzet staan dan ook centraal in de start-up-methodiek. Andere belangrijke onderdelen zijn: uit je comfortzone stappen, je marktpositie bepalen en personal branding toepassen.

In De start-up-professional leggen de auteurs uit welke loopbaanstrategie het beste past bij de onzekerheid van het startende ondernemerschap en hoe gewenste loopbaanstappen met de start-up-methodiek snel duidelijk worden. De strategie wordt ondersteund met oefeningen, loopbaanadviezen en praktische toepassing van de start-up-methodiek. 

Dit boek is een aanrader voor iedere startende professional. Het richt de aandacht op de rollen die bij iemand passen door energiebronnen en drijfveren in kaart te brengen. Met deze methodiek kunnen jonge professionals de start van hun carrière met vertrouwen vormgeven!

Harry Woldendorp (1955) werkt dit jaar 40 jaar. Aan het begin van zijn loopbaan heeft hij in 12 jaar zes verschillende functies in loondienst bekleed. Vervolgens heeft hij in de afgelopen 28 jaar gewerkt als trainer, consultant en interimmanager, vooral in de gezondheidszorg, zowel als ondernemer als vanuit een adviesbureau. Op dit moment is hij partner bij een webplatform voor ondersteuning van zzp’ers in de zorg (www.platformvmz.nl) dat is is ingericht als start-up.

Zijn zoon Thomas Woldendorp (1992) studeert commerciële economie aan de Hanze Hogeschool en is ondernemer. Met zijn bedrijf Zorgplaatsplus brengt hij studenten in contact met ouderenzorg. Ook is hij betrokken bij platformVmZ. Met dit boek hoopt hij een bijdrage te leveren aan de loopbaankeuzes van professionals van zijn eigen leeftijd.
 

Reviews

"Het boek is goed leesbaar en het kan de professional, al dan niet beginnend, helpen lijn en vaart te brengen/houden in de loopbaan."
- Uit een recensie van NBD Biblion

Online programma

Vanuit hun belangstelling voor ondernemerschap hebben de auteurs dit boek geschreven voor iedereen met een ondernemende geest. In combinatie met het boek hebben zij een online programma ontwikkeld dat het ondernemerschap ondersteunt. Kijk voor meer informatie op www.destartupprofessional.nl.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief POINT (Management en Organisatie)