Gratis verzending vanaf €20

Behandeling bij stress en burn-out

Een breed inzetbare aanpak
Voor psychologen, coaches, praktijkonder-steuners ggz, therapeuten en artsen

Anita Roelands   Henriëtte Deckers  

ISBN 9789085601913 | 256 pagina's | Paperback | 1e druk, 2023
5% studentenkorting
bij aanschaf van minimaal twee verschillende studieboeken

Omschrijving

Op 30 november 2023 vindt het middagsymposium Sleutels en valkuilen bij behandeling van stress en burn-out plaats in Bildung.City, Amsterdam. Deelnemers krijgen het boek gratis. Klik hier om meer te lezen en aan te melden.


Coaches, psychologen en praktijkondersteuners worden overspoeld met hulpvragen die voortkomen uit chronische stress en burn-out. Het behandelen van mensen met zulke klachten vergt niet alleen specifieke kennis en ervaring, maar ook een heldere behandelroute. Dit boek biedt de behandelaar alle handvatten die hierbij nodig zijn.

De klachten uiten zich niet alleen psychisch, maar vooral ook lichamelijk. Daarom richt de in dit boek beschreven behandeling zich allereerst op het fysieke herstel. Anita Roelands en Henriëtte Deckers leggen duidelijk uit hoe een gezond stresssysteem overbelast kan raken, waarom dat tot burn-out kan leiden en hoe je dit blijvend kunt voorkomen. Daarnaast is een belangrijke sleutel duurzame en zorgvuldige reïntegratie, thuis en op het werk. De focus hierbij is steeds: nooit meer burn-out.

Door het accent op het fysieke aspect van herstel is de behandeling uitstekend aanvullend in te zetten bij andere ziektebeelden waarbij stress en uitputting een rol spelen. Bijvoorbeeld bij het post-Covid-syndroom, bij vermoeidheid ten gevolge van chemotherapie, bij revalidatie na een operatie en bij ziekten ten gevolge van verstoringen in het immuunsysteem.

Dankzij de concrete opzet en de vele inzichtelijke praktijkvoorbeelden biedt deze uitgave een handige leidraad voor (aanstaande) hulpverleners zoals psychologen, coaches, (fysio)therapeuten, acupuncturisten, huisartsen en POH-GGZ. Het is eveneens een nuttig naslagwerk voor bedrijfs- en verzekeringsartsen en HR-managers.

Anita Roelands (arbeids- en organisatiepsycholoog) en Henriëtte Deckers (gz-psycholoog) behandelen beiden al jaren mensen met stressgerelateerde klachten en burn-out.

Erratum: Per abuis is in de bronnenlijst (blz 241 ev) de volgende bron niet opgenomen: - "CSR Centrum, 2013. Hand-outs, syllabus De CSR-methode en de Praktische Materialen van de opleiding Stress en burn-out coaching volgens de CSR-methode.

 

‘Wat een behulpzaam boek! Ik gebruik het dagelijks tijdens mijn behandelingen. Dit had ik al jaren geleden willen hebben.’

Nel Koekkoek (gz-psycholoog, praktijkhouder Koekkoek&Co)

 

‘Voor de POH-GGZ en de huisarts, ook die in opleiding, een zeer praktische leidraad, die mooi aansluit bij de richtlijnen in de eerste lijn. Met dit boek kunnen zij mensen met een burn-out goed zelf begeleiden!’

Thea Toemen (huisarts, huisartsenopleider, supervisor)

Congressen bij dit boek

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: