Gratis verzending vanaf €20

Consumens

Een gelukkiger leven door minder te consumeren

Marco Kuijten  

| E-ISBN 9789461540577 | 144 Pagina's | Paperback | 1ste druk 2022 | december

Omschrijving

We zien de klimaatcrisis steeds serieuzere vormen aannemen, de wereld om ons heen verandert zienderogen. Tegelijkertijd zien we wereldwijd andere crisissen ontstaan zoals asielcrisissen, voedselcrisissen een torenhoge inflatie met daarop volgend een mogelijke economische crisis. Veel mensen zitten vast in de rat race die het economisch systeem ons oplegt. Veel mensen in de Westerse wereld zijn ongelukkig, moe en zoekende naar antwoorden op de grote problemen waar we als mensheid voor staan. Het doet ons nadenken over onze levens, hoe deze te leven en hoe deze in te vullen zodanig dat we écht gelukkig zijn.

Aan de hand van klassieke filosofen, hedendaagse denkers, actuele ontwikkelingen en futuristische scenario’s schetst Marco Kuijten een beeld over de ontwikkeling van het consumeren. Dat blijkt belangrijk, want in deze zoektocht zitten vele antwoorden voor hoe het ook anders kan. Kunnen we uit het systeem van oneindige groei ontsnappen? Hoe dan? En hoe gaan onze levens, onze maatschappij, er dan uitzien?

In dit boek probeert Marco daar antwoorden op te geven en zo hoop te bieden om zelf te kunnen bouwen aan een mooie toekomst. In een vlammend, prikkelend en inspirerend betoog zal je aan het denken worden gezet over hoe jij je leven óók kan leiden. Over welke keuzes je kan maken. Maar ook wat de mogelijke gevolgen daarvan zullen zijn. 

“Daarom moeten we de manier waarop consumptie onze levens bepaalt gaan veranderen. Niet alleen veranderen als noodzaak voor de aanstaande ecologische crisis maar ook voor de persoonlijke identiteitscrisis waar velen tegenwoordig mee kampen. We moeten écht gaan werken aan het vergroten van ons welzijn. Een goede ecologie draagt bij aan ons welbevinden, maar dat is niet het enige. We moeten ook weten wie we zijn en tevreden zijn met wie we zijn. Op zoek naar een andere manier om ons leven in te richten en te leven. Een manier waar we wel echt gelukkig van worden.”
*Uit Consumens