Gratis verzending vanaf €20

En de kinderen scheiden mee

Het Zandkastelenprogramma

Gary Neuman   Lianne van Lith  

ISBN 9789088507168 | 296 pagina's | Paperback | 6e geactualiseerde druk, 2017
5% studentenkorting
bij aanschaf van minimaal twee verschillende studieboeken

Omschrijving

"Ik denk dat scheiden net zoiets is als een appel verdelen. De ene helft ben je kwijt en de andere hou je zelf."
- Jongen (12 jaar)

De meeste kinderen van gescheiden ouders voelen zich verdrietig, verward, boos, schuldig en in tweestrijd met zichzelf. Als ze deze gevoelens niet kunnen uiten en op een gezonde manier kunnen verwerken, dan is de kans groot dat het beeld dat het kind van zichzelf en van anderen heeft wordt aangetast. Hoe een kind de scheiding ervaart zal aanzienlijke invloed hebben op zijn vermogen om later zelf liefdesrelaties aan te gaan, deze in stand te houden en een goede ouder te worden.
Hoewel echtscheiding een probleem van het hele gezin is, gaat dit boek op de eerste plaats over de kinderen; over de impact die de scheiding op hen heeft vanaf de geboorte tot de eerste jaren van volwassenheid en hoe je daar als ouder het beste mee omgaat.
De bedoeling van dit boek is niet om ouders in de rol van therapeut te dwingen. Het is een hulpboek waaruit je specifieke hoofdstukken of korte fragmenten kunt halen die over problemen gaan waar je als gescheiden ouder mee kampt.

En de kinderen scheiden mee is gebaseerd op de observaties en ervaringen van Gary Neuman met meer dan 20.000 Amerikaanse kinderen en hun ouders die hebben deelgenomen aan het "Zandkastelenprogramma", een intensieve groepssessie met kinderen van gescheiden ouders in de leeftijd van 6 tot 17 jaar. Het boek is bewerkt door Lianne van Lith, die als mediator dagelijks werkt met ouders en kinderen met problemen rondom de scheiding.

“Gary is one of the best psychotherapists in the world.”
- Oprah Winfrey

Zie voor een compleet overzicht van echtscheidingsboeken, de website scheidingsboeken.nl

Deze uitgave verscheen eerder onder ISBN: 9789066655126
 

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: