Flexibel werken met gezinnen

Methodiek PPG/IAG

Sonja Ehlers   Alfred Volkers  

ISBN 9789088508301 | Paperback | 1ste druk, 2019 | Verschijnt begin 2019

Omschrijving

Dit methodiekboek is een  steun in de rug, bij het werken met gezinnen en biedt een rond methodisch kader met verschillende activiteiten die flexibel in te zetten zijn. Aan de hand van het ronde schema: PPG/IAG in beeld bepaal je als begeleider samen met ouders de volgende stap van handelen. Iedere stap van de methodiek is uitgewerkt in een overzichtelijke mind-map met aandachtspunten voor verdieping in  elk van de onderwerpen. 
Het boek is gebaseerd op visiebouwstenen als: oudergericht/samenwerkingsgericht/competentiegericht/systeemgericht. Het reikt een aantal instrumenten aan om vanuit deze visie met ouders samen te werken. Tegelijk is er aandacht voor veiligheid: bijvoorbeeld het 3 kolommenmodel over signalen van welzijn. Door het hele boek heen is er veel aandacht voor visualiseren: hoe kan je wat je doet/ziet/oogst zichtbaar maken en borgen voor ouders. 
Al met al een praktisch boek met veel voorbeelden uit de praktijk, dat de professional kan ondersteunen in zijn/haar dagelijks werk met ouders, jeugdigen en hun netwerk.