Gratis verzending vanaf €20

Een verrassende verjaardag

Dierenverhalen voor cognitief gedragstherapeuten die werken met jonge kinderen

Juliette Liber  

ISBN 9789088507427 | 128 pagina's | Paperback | 2e druk 2023

Omschrijving

Een verrassende verjaardag is een voorlees- en praatboek. De verhalen en vragen in het boek zijn gericht op kinderen van 5 tot 8 jaar. Cognitief gedragstherapeuten die werken met jonge kinderen kunnen met behulp van deze verhalen en vragen kinderen helpen zicht te krijgen op hun emoties en hoe daarmee om te gaan. Het boek kan ook worden gebruikt door ouders, leerkrachten en hulpverleners om met kinderen in gesprek te gaan over hun gevoelens.

In de verhalen staan dieren met menselijke karaktertrekken centraal. De dieren komen in alledaagse situaties terecht en leren hoe ze daarmee moeten omgaan. De inhoud van de verhalen sluit aan bij de beleving van het jonge kind, waardoor moeilijke onderwerpen op een eenvoudige, speelse en (therapeutisch) verantwoorde wijze bespreekbaar worden gemaakt.

De verhalen in Een verrassende verjaardag zijn een kapstok om met kinderen te werken aan het veranderen van hun gedrag, gevoelens en gedachten. De in de verhalen verwerkte strategieën zijn onder andere cognitieve herstructurering, emotie-educatie, probleemoplossingsvaardigheden en emotieregulatievaardigheden. Professionals en geïnteresseerde lezers die zich verder in deze strategieën willen verdiepen, kunnen gebruikmaken van de bijlagen achter in het boek.

Recensies

'Een verrassende verjaardag' biedt een fijne en toegankelijke manier om kinderen te helpen bij het omgaan met emoties, problemen en niet-helpende gedachten. 
Opvoedadvies.nl, Tamar de Vos - van der Hoeven

Er zit een duidelijke opbouw in het boek van herkennen, benoemen en uitbeelden van emoties, naar gedachten, gedrag, complexere emoties en probleemoplossingsvaardigheden tot gedrag veranderen en beloningen. Handig is de bijlage met een beknopte toelichting op de cognitief gedragstherapeutische technieken die in de verhalen verwerkt zitten, en de tabel met cognitief.”
- Uit een recensie van Kind en Adolescent Praktijk (nummer 4, december 2019)

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen:


Gerelateerde video