Ontwikkeling in vogelvlucht

Ontwikkeling van kinderen en adolescenten (deel 1)

Dr. Martine F. Delfos  

ISBN 9789088509674 | 424 Pagina's | Paperback | 7e druk 2020 | 2 januari 2020

Omschrijving

In Ontwikkeling in vogelvlucht schetst Martine Delfos een gedegen beeld van de ontwikkeling van kinderen en adolescenten. In 21 kenschetsen wordt het werk van de belangrijkste theoretici op dit gebied in kort bestek per theoreticus uitgelegd. Om nieuwe inzichten te kunnen plaatsen, is nodig te weten wat daar de wortels van zijn. Die wortels klinken vaak ongewoon fris en modern in de oren, zoals Rousseau die bijvoorbeeld in de achttiende eeuw al zei: ‘We moeten onze kinderen niets leren, de ontwikkelingen gaan zo snel, we weten niet of ze de kennis van nu later wel zullen kunnen gebruiken.’Op de bodem van deze kennis beschrijft Martine Delfos alle leeftijdsfasen met hun belangrijke aandachtspunten. Daarnaast is er een hoofdstuk over de geheel nieuwe wereld waar kinderen zich vaak urenlang in begeven: het virtuele milieu, met internet als spil. Uiteraard wordt aandacht besteed aan de nieuwste onderzoeken en inzichten.

De opzet en stijl maken het boek geschikt voor gebruik in het onderwijs, maar ook als direct toegankelijk naslagwerk in de praktijk voor mensen die met kinderen en jongeren werken.

Ontwikkeling in vogelvlucht is het eerste deel van de quadrilogie Ontwikkelingspsychologie en psychopathologie van kinderen en jongeren

Deel 2: Ontwikkelingspsychopathologie
Deel 3: Kinderen en gedragsproblemen
Deel 4: Pubers en adolescenten

Gebruikers van Martine Delfos’ boeken:
‘Nauwgezet en degelijk, maar nooit saai.’
‘Alles staat erin, overzichtelijk gerangschikt, volgens een logische opbouw.’
‘Haar boeken zijn respectvol naar kinderen, ouders, hulpverleners en theoretici uit alle stromingen.’