Gratis verzending vanaf €20

Sozio Huiselijk Geweld 2023

Themanummer Geweld in afhankelijkheidsrelaties

ISBN 9789085603221 | 96 pagina's | Paperback | 1e druk, 2023

Omschrijving

Sozio 4 is verschenen met een speciale editie over Huiselijk geweld. Er zijn verschillende vormen van geweld in afhankelijkheidsrelaties zoals partnergeweld, kindermishandeling, ouderenmishandeling en eergerelateerd geweld. Deze vormen van geweld komen voor in alle sociaal-economische klassen en binnen alle culturen in de Nederlandse samenleving. Slachtoffers zijn in de meeste gevallen vrouwen en kinderen, maar het treft ook mannen, ouders en ouderen

Huiselijk geweld; dagelijks hebben ontzettend veel mensen in Nederland en de rest van de wereld ermee te maken. Het kent vele vormen en de gevolgen zijn enorm. Het herkennen van de signalen is ontzettend belangrijk, maar tegelijkertijd zo lastig, omdat er over dit geweld vaak gezwegen wordt en het meestal achter gesloten deuren – in de ‘huiselijke kring’ – plaatsvindt.

Schaamte, schuldgevoel en toch ook houden van, kunnen een reden zijn dat mensen met dit geweld niet naar buiten komen. Daarbij kan het hebben van kinderen of een huisdier een rol spelen bij het vast blijven zitten in een situatie van huiselijk geweld. Hierdoor gaat het geweld ook niet zelden gepaard met isolatie: het ontlopen van mensen of plekken, om maar te zorgen dat de vuile was binnen blijft.Kindermishandeling is een thema dat makkelijk naar de achtergrond verschuift. En dat terwijl vroeg ingrijpen juist zo belangrijk is!

Met deze special over huiselijk geweld hopen we sociaal professionals, beleidsmedewerkers en ieder ander die met huiselijk geweld-situaties te maken krijgt in de praktijk te motiveren en te stimuleren om vermoedens van geweld bespreekbaar te maken.
____________________________________________________________________________________

Sozio-abonnees krijgen het blad automatisch toegestuurd. Het is daarnaast mogelijk om deze editie los aan te schaffen. De losse verkoopprijs is €14,95. 

Bij afname van meerdere exemplaren geldt er een staffelkorting

Vanaf 10 exx:  €9,95
Vanaf 50 exx:  €7,95
Vanaf 100 exx:  €6,95
Vanaf 500 exx : €5,95
Vanaf 1000 exx:  €4,95
Prijzen inclusief btw

Voor bestellingen vanaf 10 exx: mail deze met vermelding van uw adres aan ons op klantenservice@mailswp.com (mocht de link het niet doen, kopieer dan het e-mailadres).

Als abonnee krijg je 

  • Vier keer per jaar een dik bewaarnummer van Sozio (100 pagina's) met inhoudelijke artikelen over visies en inzichten voor sociaal professionals in het sociaal domein. 
  • Maandelijkse nieuwsbrief met artikelen
  • Korting op geselecteerde congressen van Logacom 

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: