Gratis verzending vanaf €20

Spelenderwijs verbinden en hechten

Met meer dan 100 spelletjes

Micheline Mets  

ISBN 9789088509063 | 200 pagina's | Paperback | 7e druk, 2022
5% studentenkorting
bij aanschaf van minimaal twee verschillende studieboeken

Omschrijving

Geef je kind een bal en ga samen spelen! Door de eeuwen heen en in alle culturen vormen spel en speelsheid het meest natuurlijke ontwikkelingsmiddel voor kinderen. Ongeacht hun afkomst, ongeacht wie ze zijn. Dit boek toont dat ouders, opvoeders die actief en met plezier investeren in een hechte relatie met hun kind, bouwen aan een waardevol fundament. Als kinderen in hun eerste levensjaren in een liefdevolle, stabiele omgeving opgroeien, wordt een gezonde basis gelegd voor hun verdere leven. Het stimuleert actief de hersenontwikkeling en vergroot zo hun toekomstperspectief. De stevige band met hun opvoeders zorgt voor vertrouwen in zichzelf, anderen en de wereld. En het mooie is: iedereen, van ouder, verzorger tot leerkracht, pleegouders of therapeut, kan hieraan bijdragen. Spelenderwijs. Elke dag opnieuw.

In Spelenderwijs verbinden en hechten gaan achtergrond en écht doen hand in hand. Het is een inspiratiebron met zeker honderd spelvoorbeelden die het hechtingsproces bevorderen en helen. Door elke dag opnieuw samen te spelen en te beleven. Het is een boek voor iedereen die met kinderen werkt en leeft. Daarnaast kan het worden gebruikt door Theraplay®-therapeuten en als praktisch naslagwerk tijdens opleidingen en nascholingstrajecten waarbij hechting aan bod komt.
Spelenderwijs verbinden en hechten wil inspireren, maar vooral motiveren om actief en met veel plezier aan de gang te gaan.

Kinderen en spelen zijn al bijna een heel leven de grote passie van Micheline Mets. Ze werkt als speltherapeute, heeft haar eigen praktijk Ilmatar en was lange tijd verbonden aan Het Haags Kinder- en Jeugdtherapeuticum: Top Referent Trauma Centrum van Intermetzo. Micheline Mets is een van de eerste in Nederland gecertificeerde Theraplay®- therapeuten.

De kaartjes van bijlage 11 kun je hiernaast downloaden (knop downloads). 

Recensies

"Een belangrijk boek. Jaarlijks verschijnen er wereldwijd tientallen nieuwe boeken over gehechtheid, maar zelden zijn er publicaties bij die zo praktisch en uitnodigend zijn als dit boek. (…) Dit boek verdient het om door heel veel mensen gelezen en vooral gebruikt te worden. Ouders, pleegouders, therapeuten, begeleiders, leerkrachten, verpleegkundigen en artsen en alle andere professionals die met kinderen werken, koester dit boek en geniet van alle activiteiten die erin beschreven staan."
- Uit het voorwoord van Leony Coppens

"Een inspirerend boek dat meer dan 100 verschillende spelideeën bevat die allemaal gericht zijn op het creëren van een verbinding met het jonge kind. Het geeft treffend aan dat iedere dag een paar spelletjes spelen, liefst op een vast tijdstip, meer effect op het bevorderen van de hechting heeft dan een keer per week drie kwartier bij de therapeut. (...) Kortom, een zeer uitgebreid, mooi boek om in de kast te hebben staan als je werkt met jonge kinderen en hun ouders."
- Uit een recensie van Vakblad Vroeg

"Een zeer praktisch boek, dat zéker is aan te bevelen voor opvoeders en therapeuten."
- Recensie Tijdschrift Vrije Opvoedkunst (april 2017)