Gratis verzending vanaf €20

Woelig gevoelig

Werken met reflexen bij onbegrepen gedrag

Carla van Wensen  

ISBN 9789085601074 | 120 Pagina's | Paperback | 1ste druk | najaar 2022

Omschrijving

Kinderen en jongeren die buiten de lijntjes kleuren. Het zijn de dromers, de ‘snelle Jelles’, de clowntjes, de uitvinders, de helpers of de dwarslopers. Velen van hen belanden in het hulpverlenerscircuit omdat hun gedrag niet wordt begrepen of als lastig wordt gezien. Soms krijgen zij een diagnose als ADD, ADHD of autisme. Vaker worden ze gelabeld aan de hand van hun gedrag zoals brutaal, depressief of angstig. Maar is dat ook terecht?

Aan de hand van praktijkvoorbeelden krijgt de lezer een inkijkje achter het zichtbare gedrag van het kind, de invloed hierop van beschermende primaire reflexen, en de rol van zijn omgeving hierin. Van belang is om eerst het lijf te kalmeren. Pas dan ontstaat er ruimte om fysiek en emotioneel te reguleren, én te verwerken. Authentiek contact, liefdevol aanraken en bewegen is hiervoor de basis, naast het stellen van de vraag: ‘Kind, wat heb je nodig?’ 

Woelig gevoelig is geschreven voor iedereen die zelf kinderen heeft of met kinderen werkt. Het is een vervolg op Prachtig lastig: onbegrepen gedrag en reflexpatronen (SWP, derde druk, 2022) maar is ook zonder dit boek goed leesbaar.

Carla van Wensen heeft zich na haar opleiding tot fysiotherapeut gespecialiseerd in het holistisch werken met kinderen en jongeren.

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: