Gratis verzending vanaf €20

Slim kwadraat = anders

Een discussie- en werkboek social work

Katja Koester  

ISBN 9789088505461 | 224 pagina's | Paperback | 2014
5% studentenkorting
bij aanschaf van minimaal twee verschillende studieboeken
Deze uitgave is digitaal beschikbaar
op sociaaldigitaal.nl

Omschrijving

Met dit werkboek kan de lezer met de vele verschillende thema’s van Social Work concreet aan de slag. Het zet de lezer actief aan het werk om na te denken hoe hij/zij een praktijksituatie zelf ziet, dan wel deze te bespreken met collega’s of medestudenten. De lezer kan zijn eigen leerstijl gebruiken. Bijvoorbeeld door eerst de vragen te beantwoorden of juist door de thema’s eerst te onderzoeken, vragen te stellen en/of deze met anderen te bespreken. Hierdoor kan de lezer zich professioneel ontwikkelen en zijn standpunt, houding en visie op het beroep vorm geven.

Slim ² = anders daagt de lezer uit na te denken over belangrijke aspecten van de sociaal-agogische beroepen: zoals het beroepsbeeld, de opleiding, de inhoud van het werk, maatschappelijke erkenningen en omgang. Hierbij helpt het ook kennis (BOK - body of knowledge), vaardigheden (BOS - body of skills - gespreksvaardigheden/oefeningen) en attitude (BOA - body of attitude) effectief te ontwikkelen en in te zetten.

Het boek vraagt de lezer te discussiëren over de casussen. In deze moderne tijd kan dat ook via internetfora, skype of WhatsApp. Maar natuurlijk kan dat ook met discussie, kringgesprek en presentatie.

Het boek Slim ²=anders is een werkboek voor aanstaande Social Workers (sociaalpedagogen, sociaal werker, SPH, CMV,MWD, pedagogiek) en hun begeleiders. Het boek is ook geschikt voor MBO sociaal werk, teamdiscussies en/of ter begeleiding van stagiairs.

Katja Koester heeft ruim 20 jaar beroepservaring en werkt inmiddels als hoofddocent SPH aan de HAN. Katja wenst alle lezers Slim ² = anders te worden en creatieve ideeën voor zichzelf en het beroep van de Social Worker te ontwikkelen.

 

 


Deze uitgave is ook in het Duits verschenen:

image Schlau Quadrat = anders
Ein Diskussions- und Arbeitsbuch Social Work