Gratis verzending vanaf €20

Kracht van Meiden!

Meidenwerk als specifieke methodiek van het jongerenwerk

Judith Metz   Cynthia Boomkens   Hannah van der Grient   Karin van Trijp   Evelien Rauwerdink-Nijland  

ISBN 9789088508240 | 168 pagina's | Paperback | 1ste druk, 2018
5% studentenkorting
bij aanschaf van minimaal twee verschillende studieboeken

Omschrijving

Het volwassen worden verloopt voor meiden anders dan voor jongens. Meiden gaan eerder puberen en krijgen vaak te maken met tegenstrijdige rolverwachtingen. Ouders en het eigen lichaamsbeeld spelen een grotere rol bij hun identiteitsontwikkeling. Ondanks dat de positie van meiden de laatste jaren flink is verbeterd, zijn meiden nog steeds kwetsbaarder in het volwassen worden dan jongens. Daarom hebben meiden specifieke aandacht nodig. 

Kracht van meiden! is de eerste wetenschappelijk onderbouwende uitgave die professionals in het jongerenwerk en studenten sociaal werk inzicht biedt in het werken met (groepen) meiden.

Meidenwerk is een specifieke methodiek van het jongerenwerk en richt zich op het begeleiden van meiden (10-23 jaar) in het leren zelf vorm te geven aan het eigen leven. Het boek bestaat uit drie delen. Deel 1 van het boek biedt kennis over de doelgroep, de doelen van het meidenwerk, de werking, de randvoorwaarden en negen methodische principes die richting geven aan het praktisch handelen. Deel 2 bestaat uit een theoretische verdieping. Deel 3 omvat praktische leidraden, werkvormen en werkbladen. Het boek is verrijkt met casuïstiek en praktijkvoorbeelden.

De methodiek die in dit boek centraal staat is met wetenschappelijk praktijkgericht onderzoek onderbouwd. De auteurs werkten voor het verzamelen van deze kennis samen met meidenwerkers, docenten, studenten en wetenschappers.

De instrumenten die horen bij de werkvormen in deel 3 zijn hier te downloaden. 

Recensie

Dit boek is een must voor studenten die zich aan de opleiding in het meidenwerk willen bekwamen, maar ook voor organisaties voor sociaal werk die met hun jongerenwerkers nog beter willen aansluiten bij specifieke wensen, vragen en problemen van opgroeiende meiden!
Verdiwel

 

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: