Gratis verzending vanaf €20

Waarden aan het werk

Over kantelmomenten en normatieve complexiteit in het werk van professionals

Tonja van den Ende  

ISBN 9789088502361 | 176 pagina's | Paperback | 2011
5% studentenkorting
bij aanschaf van minimaal twee verschillende studieboeken

Omschrijving

Goed werk doen wordt steeds complexer. Professionals stuiten regelmatig op normen en waarden die niet verenigbaar zijn. En zij hebben te maken met uiteenlopende belangen. Hoe gaan zij daarmee om in hun beroepspraktijk? Bewustwording van die complexiteit is van groot belang om goede keuzes te kunnen maken. Aan de hand van interviews en casuïstiek biedt Waarden aan het werk belangrijke aanknopingspunten voor het verder versterken van de normatieve leerprocessen van professionals en hun organisaties.
 

Reviews

"Tonja van den Ende laat in dit boek overtuigend zien hoe complex de normatieve afwegingen zijn die professionals in hun beroepspraktijken moeten maken. (...) Waarden aan het werk bevat een schat aan informatie voor de begeleiding en scholing van het normatieve vermogen en de normatieve draagkracht van professionals. Warm aanbevolen voor (aankomende) professionals en hun opleiders, en voor wetenschappers die onderzoek doen op dit belangrijke domein."
- Prof. dr. Hans Alma, hoogleraar Psychologie en Zingeving en rector van de Universiteit voor Humanistiek

"Dit boek biedt een belangrijke vernieuwing van de snel groeiende theorievorming rond normatieve professionaliteit en normatieve professionalisering. Tonja van den Ende slaagt er bovendien in om aan de hand van sprekende voorbeelden handen en voeten te geven aan normatieve professionalisering als permanent leerproces. Een leerproces dat gericht is op het reflexief verbinden van existentiële vragen, morele inspiratiebronnen en organisatorische uitdagingen."
- Prof. dr. Harry Kunneman, hoogleraar Sociale en Politieke Theorie en voorzitter van de sectie Kritische Organisatie- en Interventiestudies aan de Universiteit voor Humanistiek

"Zowel professionals zelf als leidinggevenden kunnen met deze uitgave een algemeen gesprek over normen en waarden handen en voeten geven."
- Uit een recensie van NBD Biblion, oktober 2011

"Uitvoerig beschrijft [Tonja van den Ende] twee praktijken: die van een team van wetenschappers en praktijkvertegenwoordigers die participatief onderzoek doen naar een positieve levensinvulling voor ouderen, en die van humanistisch geestelijk verzorgers in de krijgsmacht. Heel concrete normatieve vragen doen zich daarbij voor."
- Uit Maatwerk (Vakblad voor maatschappelijk werk) 5 (2012): Werk en waarden

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Waardenwerk/Humanistiek