Gratis verzending vanaf €20

Hier en nu | deel 5

Senryu’s in genadetijd: Toegift en Kankerdagboek

Jan C.M. Willems  

ISBN 9789085602880 | 306 pagina's | Paperback | 1e druk, 2023

Omschrijving

Na twee jaar doodsverwachting nieuw perspectief. In dit slotdeel van de Hier en nu-reeks staat het nu complete kankerdagboek, waarin in senryu’s emotie en reflectie om de voorrang strijden. Het wordt voorafgegaan door een toegift op de thema’s van de eerdere delen: relaties, mindfulness, politiek en overige gedachtespinsels in de puntige drieregelige haiku- en senryu-vorm van vijf-zeven-vijf lettergrepen.

De meer dan duizend nieuwe senryu’s in dit vijfde Hier en nu-deel schreef Jan CM Willems (1952) van de herfst van 2022 tot de lente van 2023, de genadetijd tussen het mee kunnen doen aan een kankerstudie met experimentele immuuntherapie en de eerste positieve resultaten daarvan: het slinken van de uitzaaiingen.

Dit vijfde en tevens slotdeel van de Hier en nu-reeks heeft twee hoofddelen. Het eerste hoofddeel wordt gevormd door een duizendtal senryu’s die een toegift vormen op de thema’s uit de eerdere delen van de reeks. Het tweede hoofddeel is als een kankerdagboek te zien dat loopt van de eerste fatale diagnose tot de jongste hoopvolle prognose. De meer dan duizend kankersenryu’s in dit hoofddeel bevatten ook de senryu’s van de eerdere delen. Zo wordt in dit Hier en nu-slotdeel de toegift aangevuld met een compleet kankerdagboek, en dat alles in senryu-vorm.

De thematiek van de senryu’s is in hoofdlijnen viervoudig: jeugdtrauma’s, relaties en opvoeding; preventie van kindermishandeling; wereldbeschouwing en maatschappijkritiek met inbegrip van monarchiekritiek; omgaan met kanker en in bredere zin mindfulness.

De Maastrichtse mensenrechtenjurist Jan CM Willems schreef onder meer het vuistdikke standaardwerk over de preventie van kindermishandeling Wie zal de opvoeders opvoeden? Hij was, aan de Amsterdamse VU, de eerste hoogleraar Kinderrechten in Nederland.

De Hier en nu-reeks bestaat uit de volgende vijf delen: Hier en nu – Senryu’s (juli 2021)Hier en nu – deel 2, Senryu’s in reservetijd (december 2021)Hier en nu – deel 3, Senryu’s in overlevingstijd (maart 2022)Hier en nu – deel 4, Senryu’s in verlengingstijd (oktober 2022) en Hier en nu – deel 5, Senryu’s in genadetijd (april 2023).

 

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Uitgeverij SWP