Gratis verzending vanaf €20

De ladder van Toontje

Elly Machtel  

ISBN 9789085603306 | 96 pagina's | Hardcover | 3e druk, 2023

Omschrijving

Met illustraties van Nadia Engelhard

Op een dag besluit Toontje om muzikant te worden. Zijn moeder vertelt hem dat hij eerst noten moet leren lezen. Maar Toontje wil niet leren, hij wil spelen! Die nacht belandt hij door een muzikale wervelwind in Muziekland. Samen met Melody Notitia en de familie Noot beleeft Toontje de spannendste avonturen. Als hij de volgende morgen weer wakker wordt, denkt hij dat hij alles heeft gedroomd. En dromen zijn bedrog ... of misschien toch niet?

De ladder van Toontje is een muziek-educatief sprookje voor kinderen van 5 tot 9 jaar, geschreven door zangdocent Elly Machtel. Op speelse en aanstekelijke wijze laat de auteur kinderen kennismaken met de familie Noot en het notenschrift. Een verhaal dat je telkens wilt herlezen, voorlezen of gebruiken tijdens de muziekles omdat het zo vrolijk stemt. Een must voor iedereen die de liefde voor muziek wil doorgeven.

Beluister het fragment van de familie Noot Blues

Download hier de muziekopdracht voor in de klas, die auteur Elly Machtel heeft gemaakt. 

In de media

  • Interview Elly Machtel over De ladder van Toontje. Troost TV (23.40 tot 42.30)


Recensies

'Zangers zijn nooit zo bedreven in notenbeelden. Had ik op mijn vroege leeftijd 'De Ladder van Toontje' eerder gekend, dan had het me een hele hoop werk gescheeld en had ik veel meer plezier gehad in datgene wat ons allemaal verbindt: muziek maken. Mens wat een mooi boekje! Ik heb een drukke tijd tegemoet te gaan met mijn kleinkinderen die het opvreten. 
- Ernst Daniel Smid (opera)zanger en presentator

‘Wat een alleraardigst boekje. Ik kan het u van harte aanbevelen.’
Frédéric Chopin (componist 1810-1849)
- Hemelse Courant


‘A major story!’
Leonard Bernstein (componist 1918-1990)
- Heavenly Post

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: